Raoul, adevărul despre pedeapsa cu închisoare. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu artistul: „S-au adunat aceste procese”

Beatrice Dumitru 11.11.2021, 13:06
Raoul, adevărul despre pedeapsa cu închisoare. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu artistul: „S-au adunat aceste procese”

Un artist cunoscut a primit sentința magistraților într-un proces în care era implicat de doi ani. Decizia este definitivă. Acesta nu este la prima abatere și are un cazier bogat, de aceea procurorii au cerut în cazul său pedeapsă cu executare.

Ce sentință au dat magistrații

Artistul a fost prins de polițiști conducând fără permis și nu doar o sigură dată. Astfel, el a fost trimis în judecată. Judecătorii au dat sentința și l-au condamnat pe acesta la doi ani de închisoare cu suspendare și patru luni de muncă în folosul comunității.

Rareș Borlea, pe numele de scenă Raoul, căci despre el este vorba, s-a urcat de foarte multe ori la volan, deși avea permisul de conducere suspendat. Și anul trecut, Judecătoria Cluj-Napoca l-a condamnat la un an și jumătate cu suspendare și amendă penale în valoare de 20.000, însă Parchetul a făcut recurs. Raul și-a asumat deciza și a dezvăluit ce le spunea polițiștilor atunci când era prins la volan, deși nu avea voie să conducă.

Pedeapsa cu închisoare pentru unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi din România. A fost prins de Poliţie
Raoul a colaborat mai mulți ani cu Mirabela Dauer.

Am avut permisul suspendat, iar eu, recunosc, am continuat să conduc. Când mă oprea poliţia, explicam că nu am permisul la mine, iar ei, fiindcă mă recunoşteau, mă lăsau să plec. Însă, când ajungeau la bază şi mă verificau, constatau că aveam permisul suspendat. Aşa că îmi făceau dosar penal, iar eu nici măcar nu ştiam. Mai mult, toate citaţiile erau transmise la o adresă la care eu nu mai locuiesc de ani de zile. Avocatul meu a făcut muncă de detectiv, ca să găsească toate dosarele penale pe care le aveam, fiindcă eu nu fusesem anunţat de existenţa lor. Am făcut şi muncă în folosul comunităţii, am plătit şi amenzi de zeci de mii de lei… După condamnare, am permisul anulat, aşa că trebuie să dau din nou examen pentru obţinerea lui” a declarat Raoul cu ceva timp în urmă pentru Spynews.

Raoul spune adevărul despre închisoarea cu suspendare

Raoul are un cazier foarte bogat, toate pedepsele primite având aceeași cauză: conducere fără permis. În cazierul lui figurează două condamnări cu suspendare în județele Brăila și Constanța, dar și aproximativ opt amenzi penale. Raoul a spus, însă, a ajuns în situația de a primi ânchisoare cu suspendare.

Acum 5 ani de zile mă pune sfântul și sunt oprit la Aiud, încercam să depășesc, noaptea, un camion care era pe mijlocul drumului, pe dublă linie continuă, pe avarii. Când să îl depășesc, se pune vehiculul în mișcare. Poliția era aproape, îmi ia carnetul, suspendat, eu mai aveam ceva puncte înainte.

În două săptămâni cât am condus, s-au adunat niște puncte care au dus la prelungirea duratei în care nu am voie să conduc. Dar cine să știe că înștiințările erau pe adresa din buletin, unde eu nu locuiesc. A fost o eroare de comunicare. Într-adevăr, am fost prins și judecat pentru fapta aceea. Am primit acum 5 ani sentința de închisoare cu suspendare. Un an jumătate de închisoare cu suspendare. N-am primit deloc bine vestea asta,”  a explicat Raoul la emisiunea „Teo Show”.

Artistul a mai precizat că nu este recidivist așa cum a scris presa în ultimii ani, ci este vorba despre o infracțiune în formă continuată. De asemenea, a lămurit și informația care a apărut pe 10 noimebrie și potrivit căreia ar fi fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Eu am terminat aceste procese, în scurt timp voi conduce din nou, va trebui să dau examen din nou. La ultimul proces, tribunalul mi-a dat amendă. Curtea de Apel a zis nu, trebuie să îi dați o pedeapsă mai mare. S-a făcut apel și judecătorii au decis că prima decizie a tribunalului a fost corectă, rămâne la amendă. Nu s-a specificat că am fost condamnat la închisoare. Nici măcar nu spun că e închisoare cu suspendare. De acum patru ani, ei au dat știrile ca fiind noi. Pe site-ul justiției sunt doar informații de bază. Un jurnalist de calitate pune mâna pe telefon și întreabă, sună un avocat. Nu s-a întâmplat niciodată în 4 ani.

Eu când am fost condamnat în primul proces, dorind să știu situația legală, mi-am adus aminte unde am fost oprit și am făcut sesizare la Poliție să caute în toată țara. Eu singur am mers și am făcut acest demers ca să fiu în legalitate. Nu aș fi făcut nimic cu voie să încalc legea, s-a întâmplat, am plătit pentru asta. Sentința definitivă este amendă penală, am trei luni de zile să plătesc o sumă care nu e mică. N-am condus vreo 5 ani de zile pentru acest păcat”, a mai precizat Raoul, potribit Playtech. 

Raoul a devenit cunoscut după colaborările pe plan muzical cu Mirabela Dauer. Cei doi au scos șase albume împreună, dar în urmă cu cinci ani au decis să punctă punct colaborării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...