Pe cine dă vina Joe Biden pentru creșterea prețurilor în SUA. Avertismentul lui Vladimir Putin despre costul alimentelor

Beatrice Dumitru 10.03.2022, 18:56
Pe cine dă vina Joe Biden pentru creșterea prețurilor în SUA. Avertismentul lui Vladimir Putin despre costul alimentelor

SUA se confruntă cu creșteri ale prețurilor de consum, mai ales la gaz și energie. Pentru această situație, președintele Joe Biden dă vina pe Vladimir Putin și pe decizia acestuia de a invada Ucraina. După declanșarea războiului, Rusia a fost lovită de sancțiuni dure dictate de SUA, UE și Marea Britanie. „Costurile impuse Rusiei sunt devastatoare față de cele cu care ne confruntăm noi”, a spus președintele american.

Cum explică Joe Biden creșterea prețurilor în SUA

Președintele american Joe Biden a reacționat după ce prețurile de consum au crescut cu peste 7,9% în ultimele 12 luni în SUA, sugerând că noul raport al indicelui acestora reflectă strângerea pe care o resimt americanii din cauza invaziei ruse a Ucrainei.

Liderul de la Casa Albă a dat vina pe președintele Vladimir Putin pentru creșterea prețurilor, dar a spus că sancțiunile pe care SUA le-au impus Rusiei sunt „mult mai devastatoare” decât costurile cu care se confruntă americanii.

Pe cine dă vina Joe Biden pentru creșterea prețurilor în SUA. Avertismentul lui Vladimir Putin despre prețul alimentelor
Joe Biden a dictat sancțiuni dure împotriva Rusiei.

Raportul despre inflație reamintește că bugetele americanilor sunt afectate de creșterea prețurilor, iar familiile încep să simtă impactul sancțiunilor dictate împotriva lui Putin. O mare contribuție la inflație în această lună a fost creșterea prețurilor la gaz și energie, deoarece piețele au reacționat la acțiunile agresive ale președintelui rus”, a precizat Joe Biden, citat de CNN.

Așa cum am spus de la început, vor exista costuri în SUA, pe măsură ce impunem sancțiuni paralizante ca răspuns la războiul neprovocat al lui Putin, dar americanii pot ști asta: costurile pe care le impunem lui Putin și prietenilor săi sunt mult mai devastatoare decât cele cu care ne confruntăm”, a adăugat acesta.

Avertismentul lui Vladimir Putin

În replică, președintele rus a susținut că națiunile occidentale care au făcut „acțiuni neprietenoase” față de Moscova încearcă să învinovățească Rusia pentru propriile greșeli și își înșală propriii cetățeni. Sancțiunile care au fost impuse Rusiei sunt ilegitime, a mai subliniat acesta.

Ei indică sancțiunile pe care ni le impun drept motiv pentru deteriorarea situației lor. Este foarte ciudat, în ciuda faptului că ne îndeplinim toate obligațiile. Prețurile lor cresc, dar nu este vina noastră. Acesta este rezultatul calculelor lor greșite. Nimic de reproșat nouă. Încearcă cu orice preț să ajungă la un acord cu țările împotriva cărora au impus restricții ilegitime. La fel se va întâmpla și în relațiile cu țara noastră, nu am nicio îndoială”, a spus Vladimir Putin la o întâlnire cu miniștrii săi.

Vladimir Putin a avertizat că prețurile la alimente vor crește dacă va continua presiunea economică internațională asupra Rusiei, deoarece țara sa, un furnizor global important de îngrășăminte, nu va mai putea exporta cantitățile necesare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...