Pe ce plăteşte MApN 2 milioane de euro în fiecare an. Românii se vor revolta când vor auzi

Nicu Stan 02.07.2021, 16:03
Pe ce plăteşte MApN 2 milioane de euro în fiecare an. Românii se vor revolta când vor auzi

Pe ce plăteşte MApN 2 milioane de euro în fiecare an. Românii se vor revolta când vor auzi pe ce se duc banii lor.

Românii se vor enerva când vor afla pe ce cheltuie MApN 2 milioane de euro pe an

S-a aflat pentru ce plăteşte MApN 2 milioane de euro în fiecare an. Românii se vor revolta când vor afla asta.

În timp ce România are o mulțime de probleme de rezolvat în domeniul educației, al sănătății, proiecte de infrastructură și lista poate continua, Ministerul Apărării Naționale primește peste 10 milioane de lei de la buget pentru trustul său de presă care livrează emisiuni cu audienţe insignifiante. „Feciori la oaste” şi „Poveşti de cătănie” sunt numai două dintre ele.

Armata are propriul Trust de Presa
Armata are propriul Trust de Presa

Despre ce scrie trustul de presă al Armatei

MApN cheltuiește banii statului pentru a scrie despre scoaterea de la vânzare a centralelor pe gaze sau programul ”Litoralul pentru toţi”, știri sportive și lista poate continua cu alte subiecte banale.

Trustul de presă al Ministerului Apărării Naționale, așa se numește instituția care ia o parte din bugetul Armatei. MApN are aproape 120 de posturi, aici intrând pentru personal militar și civil, personal tehnic și redacțional și personalul administrativ, atât din structurile centrale, precum și din cele regionale.

Ce buget are Trustul de presă al Armatei

Observatorul Militar, emisiunea Pro Patria sau Vocea Armatei sunt parte din Instituția de Presă al Ministerului Apărării Naționale.

Bugetul în fiecare an pentru salariile personalului din trustul de presă al Armatei este de 9.787.000 de lei.  Suma include contribuțiile legale ale angajatorului la sistemele de asigurări sociale și sănătate. În medie, un angajat MApN din Institutul de Presă câștigă aproximativ 1.000 de euro.

Ce salarii sunt la Trustul de presă al Armatei

Astfel, creditele bugetare alocate Trustului de Presă al MApN pentru acest an sunt de 10.715.000 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ două milioane de euro, repartizate pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, cheltuieli de personal, social-culturale, asigurări și asistență socială, bunuri și servicii.

Cel mai mare salariu pe care l-a încasat un angajat MApN, fără comandă, în luna mai a acestui an, a fost de 11.563 de lei, în timp ce cel mai mic a fost de 1.566 de lei.

Cum este organizat departamentul mass-media al MAPN

Ministerul Apărării are un departament propriu mass-media care este organizat pe redacții și secții specializate de radio, televiziune, multimedia, cinematografie, precum și online.

Instituția de Presă a Ministerului Apărării Naționale reprezintă principalul vector mass-media al Armatei Române, fiind o componentă a sistemului de informare, precum și de relații publice al instituției militare.

Când a apărut Trustul de Presă al MAPN

Trustul de Presă al MApN a apărut la 1 august 1999 în baza Hotărârii Guvernului României nr. 385, din 18 mai 1999.

”Inițial s-a numit- Grupul Mass-Media al Armatei, structura fiind constituită din necesitatea conducerii și coordonării unitare a activităților redacțiilor presei militare care funcționau la nivelul MApN în specializările presă scrisă (Observatorul Militar, înființat la 23 iulie 1859), radio (emisiunea Ora Armatei, înființată la 16 iunie 1940) și televiziune (emisiunea În slujba Patriei, înființată la 30 martie 1968, precursoarea emisiunii Pro Patria)”, scrie romaniatv.net.

Urmăriți Impact.ro și pe