Pe ce cheltuie Becali averea imensă? A dat sute de mii de euro într-o săptămâna. „Ce să fac cu palatele astea, ce fac cu ele?”

Andrei Cezar 07.02.2022, 13:55
Pe ce cheltuie Becali averea imensă? A dat sute de mii de euro într-o săptămâna. „Ce să fac cu palatele astea, ce fac cu ele?”

Gigi Becali are o avere imensă, estimată la peste 300 de milioane de euro, potrivit revistei Capial. Cei mai mulți bani i-a câștigat din afaceri în domeniul imobiliar, dar și din fotbal. De câțiva ani, însă, latifundiarul a început să pună mult mai mult preț pe partea spirituală și cheltuie sume considerabile pentru a-și continua misiunea pe care spune că o are, aceea de a propovădui creștinismul. Pe lângă proiectele realizate în România, finanțatorul echpei FCSB se implică și în afara granițelor prin construirea de lăcașuri de cult pe continentul African.

Gigi Becali își cheltuie averea în scopul misiunii creștine. Bisericile pe care le-a construit în Africa

În vara anului trecut, finanțatorul echipei de fotbal FCSB a dezvăluit că de 7 ani acesta a început să ajute populația africană prin construirea de biserici, școli și spitale, convingându-i astfel pe locuitorii de acolo să se creștineze. Sumele investite în acest scop sunt de ordinul milioanelor de euro.

Recent, Gigi Becali a scos din buzunar o mică avere pentru a ajuta la construirea unor lăcașuri de cult în Rwanda, Burundi, Uganda și Congo.

Celebrul milionar a recunoscut că se gândește pe zi ce trece, tot mai mult, la moarte și a mărturisit că în contextul trecerii în neființă averea sa nu mai are nicio însemnătate.

Eu în ultimul timp am început să mă gândesc în fiecare zi la moarte. Ce să fac cu palatele astea, ce fac cu ele? E bogăție, aur… dar dacă ajung în coșciug, de ce să fur, să fac păcate? Toate trec. Săptămâna asta am dat 200.000 (n.r. euro) în Uganda, 150.000 în Congo, 100.000 în Rwanda și Burundi. Fac biserici ortodoxe acolo. Fac acolo misiune creștină”, a spus Gigi Becali, pentru Trinitas.

„Nu îi consider egali pe cei de culoare, pentru că nouă, albilor, ne-a dat Dumnezeu mai mult noroc”

Latifundiarul a explicat în trecut că aduce bărbați în România de pe continentul african pentru a-i școli, iar ulterior aceștia se întorc în țările lor să săvârșească slujbe ortodoxe.

Ați văzut, acum au condiții, sunt vreo 2000 de copii care mănâncă, am făcut școală, am dat bani la spital. Aduc de acolo bărbați negri care să facă teologia aici, să slujească acolo preoția ortodoxă. Se botează cu miile.

Nu îi consider egali (n.r. pe cei de culoare), pentru că nouă, albilor, ne-a dat Dumnezeu mai mult noroc și atunci ei nu sunt egali, săracii, cu noi. Ei, săracii, sunt mai buni decât noi, pentru că au chin mai mare. Noi am primit prea mult și atunci cum să fim egali? Noi am primit și nu suntem mulțumiți. Ei, săracii, nu au primit și sunt mulțumiți cu puțin”, spunea în vară Gigi becali, potrivit Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe