Patriarhul Kirill al Rusiei a fost testat pozitiv pentru COVID. În ce stare se află

Beatrice Dumitru 30.09.2022, 13:41
Patriarhul Kirill al Rusiei a fost testat pozitiv pentru COVID. În ce stare se află

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, unul dintre aliații lui Vladimir Putin, a fost aspru criticat, în repetate rânduri, de liderii religioși din întreaga lume din cauza declarațiilor sale de susținere a invaziei din Ucraina, lansată pe 24 februarie. Biroul de presă al Bisericii a anunțat că Patriarhul Kirill a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și a dat detalii despre cum se simte acesta.

Patriarhul Kirill are COVID-19

Sub conducerea Patriarhului Kirill, în vârstă de 75 de ani, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și susținător al războiului din Ucraina, Biserica Ortodoxă Rusă a devenit un actor politic puternic, care susține întoarcerea Moscovei către valorile sociale conservatoare.

Biroul de presă al Bisericii a anunțat că Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și și-a anulat toate călătoriile și evenimentele planificate, deoarece se confrunmtă cu „simptome severe”, care necesită repaus la pat și izolare. De asemeena, s-a anunțat că starea lui este „satisfăcătoare”, notează Reuters.

 Patriarhul Kirill al Rusiei a fost testat pozitiv pentru COVID. „Se confruntă cu simptome severe”
Patriarhul Kirill este un apropiat al lui Vladimir Putin.

Ce a spus Patriarhul Kirill despre soldații ruși care mor în războiul din Ucraina

La câteva zile după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială, prima după cel de-al Doilea Război Mondial, Patriarhul Kirill al Rusiei a spus că soldații ruși care mor pe frontul din Ucraina vor fi iertați de toate păcatele lor. Acesta i-a criticat pe cei care se opun războiului și le-a cerut rușilor să se adune în jurul Kremlinului.

„Biserica își dă seama că, dacă cineva, mânat de simțul datoriei și de nevoia de a-și îndeplini jurământul merge să facă ceea ce îi cere datoria, și dacă o persoană moare în îndeplinirea acestui lucru, atunci a săvârșit fără îndoială un act echivalent cu jertfa. Se vor fi sacrificat pentru alții. Și, prin urmare, noi credem că această jertfă spăla toate păcatele pe care o persoană le-a comis”, a spus șeful Bisericii Ortodoxe Ruse.

Vladimir Putin a chemat aproximativ 300.000 de rezerviști pentru a lupta în Ucraina, într-o campanie de mobilizare care a declanșat proteste în toată țara și care a dus la un exod al bărbaților apți pentru a merge pe front.

Sprijinul lui Kirill pentru războiul din Ucraina l-a făcut pe Papa Francisc, șeful Bisericii Catolice, să-l mustre pe șeful Bisericii Ortodoxe de la Moscova în mai multe discursuri publice, inclusiv la începutul acestei luni, când a spus că Dumnezeu nu sprijină războiul și la numit „băiatul de altar al lui Vladimir Putin”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...