Patriarhul Kiril al Moscovei, mesaj pentru soldații ruși. Îi îndeamnă să apere Rusia „iubitoare de pace”

Beatrice Dumitru 04.04.2022, 11:47
Patriarhul Kiril al Moscovei, mesaj pentru soldații ruși. Îi îndeamnă să apere Rusia „iubitoare de pace”

Patriarhul Kiril al Rusiei, un vechi aliat al lui Vladimir Putin, susține invazia din Ucraina pentru care a găsit și o justificare. El a spus că unul dintre motivele pentru care Moscova a declanșat războiul în țara vecină sunt paradele comunităţii gay. În cadrul unei slujbe, acesta le-a transmis un mesaj soldaților ruși.

Ce  le-a spus Patriarhul Kiril soldaților ruși

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a ținut o slujbă pentru soldații ruși în care le-a cerut să-și apere țara „cum pot doar rușii”, în timp ce trupele de la Moscova își continuă campania militară declanșată în Ucraina, unde au provocat un dezastru și au ucis mii de civili.

La Catedrala Principală a Forțelor Armate, o construcție somptuoasă, inaugurată în urmă cu doi ani în Kubinka, în afara Moscovei, Patriarhul Kiril a spus unui grup de militari în serviciu că Rusia este o țară „iubitoare de pace”, care a suferit foarte mult din cauza războiului, scrie Reuters.

Patriarhul Kiril al Moscovei, mesaj pentru soldații ruși. Îi îndeamnă să apere Rusia „iubitoare de pace”
Patriarhul Kiril al Moscovei este un vechi aliat al lui Vladimir Putin.

Nu ne străduim să pornim la război sau pentru a face ceva care ar putea dăuna altora. Dar am fost crescuți de-a lungul istoriei noastre să ne iubim patria. Și vom fi gata să o protejăm, deoarece numai rușii își pot apăra țara”, a spus patriarhul, un apropiat al lui Vladimir Putin.

Cum vede Patriarhul Kiril războiul

Patriarhul Kiril, în vârstă de 75 de ani, a făcut anterior declarații pentru a apăra acțiunilor Moscovei în Ucraina și vede războiul ca un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă, în special în privința acceptării homosexualității.

Sprijinul său pentru invazia din Ucraina, în care au fost uciși mii de soldați și civili ucraineni, i-a înfuriat pe unii prelați din cadrul Bisericii Ortodoxe. Și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, l-a atacat dur pe Kiril, pe care l-a numit „un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral” care îl susține pe Vladimir Putin, „omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul”.

La predica sa de duminică, Patriarhul Kiril a msi spus că este îngrijorat și pentru persoanele afectate de conflictul armat.

„Toți aceștia sunt oameni din Sfânta Rusie. Sunt frații și surorile noastre”, a spus Kiril.

Rusia a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce a numit o „operațiune specială” de „demilitarizare” și de eliminare a naționaliștilor periculoși. Moscova susține că Ucraina este o amenințare directă la adresa Rusiei, deoarece vrea să adere la NATO.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...