Patriarhul Daniel, mesaj de condoleanțe după moartea Papei Benedict al XVI-lea. „Cu profundă durere”

Stan Filon, Cosmin Chelu 31.12.2022, 19:09
Patriarhul Daniel, mesaj de condoleanțe după moartea Papei Benedict al XVI-lea. „Cu profundă durere”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,Prea Fericitul Daniel, a transmis un mesaj de condoleanțe, după moartea Papei Benedict al XVI-lea. Înaltul prelat a decedat la vârsta de 95 de ani, la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, a anunţat un purtător de cuvânt al Sfântului Scaun.

Patriarhul Daniel, mesaj de condoleanțe după moartea Papei Benedict al XVI-lea

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a transmis un mesaj de condoleanțe după moartea Papei Benedict al XVI-lea. Prea Fericitul Daniel a spus că se roagă la Domnul Iisus Hristos să odihnească sufletul fostului papă Benedict al XVI-lea.

„Cu profundă durere, am aflat despre plecarea din această lume, după o îndelungată suferinţă pe care a îndurat-o cu mult curaj, a celui ce a fost al 265-lea episcop al Romei, Papa emerit Benedict al XVI-lea, o venerabilă şi bine-cunoscută personalitate contemporană. Împărtăşim durerea Sanctităţii Voastre provocată de această pierdere şi adresăm condoleanţe întregii Biserici Romano-Catolice.

Patriarhul Daniel, mesaj de condoleante dupa moartea Papei Benedict al XVI-lea
Patriarhul Daniel, mesaj de condoleante dupa moartea Papei Benedict al XVI-lea

„Ne rugăm Domnului Iisus Hristos”

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Cel Care este învierea şi viaţa (cf. Ioan 11, 25), să odihnească sufletul Papei Benedict al XVI-lea în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi”, a precizat patriarhul Daniel, potrivit Patriarhiei Române.

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit sâmbătă la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, după cum a anunţat un purtător de cuvânt al Sfântului Scaun. Funeraliile lui Benedict al XVI-lea vor avea loc joi, 5 ianuarie, şi vor fi prezidate de Papa Francisc, a anunţat Vaticanul.

Pe numele său Joseph Aloisius Ratzinger, Papa Benedict al XVI-lea a fost primul papă german din ultima jumătate de mileniu. În cei aproape opt ani în care a deținut mandatul pontifical a subliniat întotdeauna coexistența rațiunii cu spiritualitatea și importanța Bisericii Catolice într-o lume modernă iluministă. Demisia sa din 28 februarie 2013 a făcut istorie, fiind prima din ultimii 900 de ani!

„După ce mi-am examinat în mod repetat conștiința în fața lui Dumnezeu, am ajuns la certitudinea că forțele mele, din cauza vârstei înaintate, nu mai sunt potrivite pentru o exercitare adecvată a ministerului petrin”, spunea în 2013 Benedict al XVI-lea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...