Paștele Catolic 2021. Care este programul Slujbelor de Înviere și până la ce oră este permisă circulația

Cristian Cojocaru 03.04.2021, 13:10
Paștele Catolic 2021. Care este programul Slujbelor de Înviere și până la ce oră este permisă circulația

Paștele Catolic din 2021 urmează a fi afectat și el de restricțiile impuse de către autorități. Astfel, în noaptea de 3 spre 4 arilie, cei care vor participa la slujba religioasă, vor trebui să respecte restricțiile de circulație care vor cunoaște o excepție doar pentru această seară.

Cum va decurge Paștele Catolic 2021

În această noapte, credincioșii catolici vor avea dreptul de a circula în afara locuinței între orele 20:00 și 2:00 noaptea, pentru a participa la slujba religioasă organizată cu ocazia Paștelui catolic, după cum a afirmat ieri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 – 2,00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase”, a declarat Monica Dajbog, la Centrul Naţional de Conducere Integrată, potrivit Agerpres.

Totodată, purtătorul de cuvânt al MAI a mai afirmat faptul că accesul enoriașilor în lăcașurile de cult sau spații în care urmează a avea loc adunări în acest sens, vor fi organizate în așa fel încât să asigure o suprafață de minimum 4 metri pătrați pentru fiecare participant, iar distanța între persoane va fi de minim 2 metri. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie precum tuse, strănut, rinoree sau temperatură.

Catolicii vor putea circula si dupa ora 20.00
Catolicii vor putea circula si dupa ora 20.00

Recomandările autorităților pentru persoanele care vor participa la slujbă

Autoritățile fac un apel la populație pentru a conștientiza perioada în care ne aflăm. Așadar, reprezentanții Ministerului de Interne au făcut recomandări pentru persoanele care vor participa la slujbele religioase din această noapte.

„Facem din nou apel la responsabilitate și la maturitate pentru a înțelege că toate măsurile dispuse de autorități pentru a preveni răspândirea virusului trebuie respectate pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

Aproximativ 5.000 de pompieri vor fi pregătiți pentru intervenție în caz de nevoie, iar alți 4.200 de polițiști de frontieră vor fi zilnic la datorie. În acest weekend, a fost distribuit un număr de 10.000 de polițiști și peste 4.000 de jandarmi care vor asigura buna desfășurare a slujbelor religioase. În afara intervalului comunicat, vor rămâne în continuare în vigoare măsurile luate de către autorități în scopul prevenirii și combaterii infectării cu coronavirus.

„Este primul week-end al vacanței școlare, așa că atenția noastră va fi direcționată către zonele turistice, pentru siguranța cetățenilor: și cea fizică, și cea sanitară. Iată de ce, în aceste zone am mărit numărul de patrule, peste 300 de jandarmi fiind angrenați în această misiune”, precizează Jandarmeria.

Urmăriți Impact.ro și pe