Pasagerii care vin din China nu mai intră fără test covid în aceste țări. Decizia a fost luată în urma valului de infectări din țara asiatică

Stan Filon, Andrei Dumitrescu 30.12.2022, 13:34
Pasagerii care vin din China nu mai intră fără test covid în aceste țări. Decizia a fost luată în urma valului de infectări din țara asiatică

Cetățenii care au vizitat recent China și care intră în Statele Unite ale Americii și în Italia vor fi obligați să prezinte test anti-covid, după valul pandemic care a lovit din nou această țară. Dacă aceștia vor refuza să se testeze, nu vor mai avea acces în cele două țări.

Pasagerii care vin din China nu mai intră fără test covid în aceste țări

Update: 

După SUA, Italia, și Japonia, iată că și Coreea de Sud a anunțat că va impune teste obligatorii pentru depistarea COVID-19 călătorilor care sosesc din China. Coreea de Sud va restricţiona totodată emiterea vizelor pe termen scurt pentru cetăţenii chinezi până la sfârşitul lunii următoare, va sista temporar creşterea numărului de zboruri din China şi va folosi Incheon International Airport drept unică cale de acces pentru toate zborurile provenind din ţara învecinată, a spus prim-ministrul Han Duck-soo, potrivit Agerpres. Măsură intră în vigoare pe 5 ianuarie

Știrea inițială: 

Așadar, testul anti-covid începe să se impună din nou! Pentru început, doar cetățenii care se întorc din China și care vor să călătorească în Statele Unite ale Americii și în Italia vor fi obligați să prezinte la intrarea în cele două țări dovada faptului că nu sunt infectați cu coronavirus.

Decizia luată de autoritățile americane și cele italieni vine după ce China a fost lovită din nou de o explozie de inectări cu coronavirus. Mai exact, regiunea Lombardia din nordul Italiei a început luni testarea obligatorie pentru COVID-19 a tuturor pasagerilor de pe zborurile venite din China, fără a aştepta decizia oficială în acest sens a guvernului de la Roma anunţată miercuri, iar primele rezultate arată că mai mult de jumătate dintre pasagerii testaţi pe aeroport sunt infectaţi, potrivit Reuters.

Pasagerii care vin din China nu mai intra fara test covid in aceste tari
Pasagerii care vin din China nu mai intra fara test covid in aceste tari

Jumătate dintre pasagerii unui zbor care se întorcea din China, testați pozitiv la covid

„Am dispus, prin ordonanță, prelevarea obligatorie a testelor antigen Covid-19 pentru toți pasagerii care vin din China și care tranzitează Italia”, a transmis ministrul Sănătății, Orazio Schillaci.

Italia a fost prima țara europeană, în februarie 2020, care a fost lovită puternic de pandemia de coronavirus. Acum este prima țară care impune teste obligatorii persoanelor venite din țara asiatică, pentru a evita o nouă pandemie de coronavirus.

Demersul autorităților italiene se pare că a fost unul legitim. Pe aeroportul din nordul Italiei, Milano-Malpensa, au fost testați toți pasagerii unui zbor veniți din China. Din 62, 35 au fost testați pozitiv. În cazul unui alt zbor, au fost testați pozitiv 62 de pasageri din 120.

„Această măsură este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor (noi) variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei”, a spus ministrul Sănătății din Italia.

Momentan, nu sunt cunoscute măsurile luate în cazul persoanelor venite din China, însă autoritățile din Lombardia și regiunea Lazio, au spus că acești călători depistați pozitiv vor fi nevoiți să rămână în carantină.

De când încep testările și în SUA

Situația este asemănătoare și în Statele Unite ale Americii, unde autoritățile se pregătesc să reintroducă testele obligatorii pentru cetățenii care au călătorit în China. Începând cu data de 5 ianuarie, toate persoanele care vin cu avionul din China vor fi testate la intrarea în țară. Măsură a fost luată din cauza numărului crescut de cazuri de covid din China, dar și a refuzului de comunicare a situației reale de către autoritățile de la Beijing, a anunţat miercuri un oficial american.

„Toate persoanele care călătoresc cu avionul de la vârsta de 2 ani şi peste şi care vin din China vor fi obligate să facă un test cu cel mult două zile înainte de plecare”, indiferent de cetăţenie sau statutul de vaccinare, au precizat autoritățile americane.

Prelucrare foto: Carmen Iozan

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...