Părinţii nevaccinaţi nu vor avea acces în spaţiile de joacă interioare. Când se redeschid

Ioana Bucur 18.05.2021, 21:16
Părinţii nevaccinaţi nu vor avea acces în spaţiile de joacă interioare. Când se redeschid

Guvernul a venit cu un nou set de condiții pentru românii care refuză să se imunizeze cu unul dintre serurile aprobate de Uniunea Europeană. Părinții nevaccinați nu vor avea acces în spațiile de joacă interioare. Când se vor redeschide acestea.

Părinţii nevaccinaţi nu vor avea acces în spaţiile de joacă interioare

Copiii se vor întoarce în spațiile de joacă interiorare, în mai puțin de două săptămâni, însă vestea a venit cu o serie de condiții, în special pentru părinți. Autoritățile au decis redeschiderea locurilor de joacă în interior, de la 1 iunie, însă accesul adulților va fi permis doar celor care și-au făcut ambele doze de vaccin anti-Covid-19, iar de la rapel au trecut cel puțin 10 zile.

„Începând cu data de 01.06.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune reluarea activității operatorilor economici care gestionează locurile de joacă în spații închise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, se arată în Hotărârea CNSU nr 29 din 14 mai 2021 aprobată de Guvern și publicată deja în Monitorul Oficial vineri noaptea.

Tot de la 1 iunie, dacă se atinge ținta de vaccinare, se va propune ca, la nivel național, activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de protecție sanitară, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Părinţii nevaccinaţi nu vor avea acces în spaţiile de joacă interioare
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Klaus Iohannis: „Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni”

După întâlnirea de marți cu membri ai Guvernului cu privire la desfășurarea campaniei naționale de vaccinare, președintele Klaus Iohannis a declarat că vaccinul trebuie adus mai aproape de oameni, în special în zonele rurale, iar pentru asta este nevoie de implicarea activă a primarilor și autorităților locale, indiferent de culoarea politică.

„Campania merge bine, maratoanele de vaccinare au fost un succes, dar, pentru a continua nivelul ridicat de vaccinare, trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni.De succesul vaccinării unui număr cât mai mare de români depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice şi construirea României post-pandemice.

Primarii şi alte autorităţi locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acţionăm mai intens şi în zona rurală pentru că acolo accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil. Oamenii trebuie să fie informaţi, în localităţile mici chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esenţiale pentru a creşte ritmul de imunizare şi în mediul rural”, a adăugat preşedintele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI