Părerea lui Jose Mourinho despre penalty-ul din meciul Anglia – Danemarca de la EURO 2020. Antrenorul a spus clar: „Nu înţeleg decizia arbitrului”

Andrei Cezar 08.07.2021, 14:15
Părerea lui Jose Mourinho despre penalty-ul din meciul Anglia – Danemarca de la EURO 2020. Antrenorul a spus clar: „Nu înţeleg decizia arbitrului”

Anglia s-a calificat în finala Campionatului European după ce a învins Danemarca cu 2-1, în prelungiri. Golul victoriei a fost marcat de Henry Kane (104), după un penalty controversat acordat de arbitru și validat de VAR. Jose Mourinho este de părere că nu ar fi trebuit acordată lovitură de la 11 metri la căderea în careu a lui Sterling. ”Sunte dezamăgit că acel penalty a fost dat”, a spus noul antrenor al Romei.

Jose Mourinho despre penalty-ul din semifinală: ”Nu înțeleg decizia arbitrului”

Lovitura de pedeapsă acordată de arbitrul Danny Makkelie a scandalizat lumea fotbalului. Sterling a căzut foarte ușor la contactul ca și inexistent cu Mahle. Înainte cu câteva secunde, în colțul terenului unde s-a petrecut faza, a avut loc un alt moment controversat: pe teren existau două mingi, însă arbitrul nu a oprit meciul, deși s-ar fi impus acest lucru.

Antrenorul danezilor susține că i-a atras atenția despre această neregulă arbitrului de rezervă, Ovidiu Hațegan, însă românul nu a intervenit.

”Cu cinci secunde înainte ca Sterling să intre în posesia balonului, a mai existat o minge pe teren și i-am făcut semn celui de-al patrulea oficial, dar jocul a continuat. Apoi, Sterling și-a întins piciorul. Nu a fost un fault penalty.”, a declarat Hjulmand, potrivit Mediafax.

Anglia s-a calificat in finala EURO 2020 dupa un penalty controversat FOTO: Getty Images
Anglia s-a calificat in finala EURO 2020 dupa un penalty controversat
FOTO: Getty Images

Anglia accede în prima finală a sa de Campionat European, după un penalty controversat

Și Jose Mourinho, antrenor cu mulți ani experiență în Premiere League, ultima dată la Tottenham, a constatat că nu a fost penalty. Lusitanul este dezamăgit de decizia arbitrului și a responsabililor din camera VAR.

„Nu e niciodată penalty. Cea mai bună echipă a câștigat. Anglia a meritat să câștige. Anglia a fost fantastică, dar pentru mine n-a fost niciodată penalty. Anglia e o echipă mai bună decât Danemarca. Danezii și-au depășit limitele. Anglia a câștigat pe merit, dar pentru mine nu e niciodată penalty. Cred că la acest nivel, mai ales la acest nivel, o semifinală de EURO, nu înțeleg decizia arbirtului. Cu atât mai puțin faptul că VAR-ul nu a chemat arbitrul să se uite la fază sau că nu a întors decizia. Ca om de fotbal, sunt dezamăgit că acel penalty a fost acordat.”, a declarat dezamăgit Jose Mourinho.

Duminică, Anglia o va întâlni pe Italia în finala EURO 2020, pe stadionul Wembley, de la ora 22.00. Este pentru prima oară când selecționata Albionului accede în ultimul act al unui Campionat European. Este a doua finală după ce a cucerit tilul mondial în 1966, în fața Germaniei de Vest (4-2), pe același teren.

Urmăriți Impact.ro și pe