Papa Francisc a cedat și a izbucnit în lacrimi. Moment emoționant în timpul unui discurs al suveranului pontif despre războiul din Ucraina

Beatrice Dumitru 09.12.2022, 08:53
Papa Francisc a cedat și a izbucnit în lacrimi. Moment emoționant în timpul unui discurs al suveranului pontif despre războiul din Ucraina

Papa Francisc a pledat în mod repetat pentru pace după ce Rusia a declanșat războiul din Ucraina. În timpul unei ceremonii publice desfăşurate joi după-amiază în centrul Romei, Suvernanul Pontif a început să plângă în timp ce evoca conflictul din Ucraina „martirizată”.

Papa Francisc, în lacrmi în timpul unui discurs despre războiul din Ucraina

Papa Francisc nu și-a putut stăpâni lacrimile în timp ce vorbea despre războiul din Ucraina „martirizată”, cu ocazia tradiționalei ceremonii omagiale dedicată Fecioarei Maria cu ocazia sărbătorii Neprihănitei Concepție, sărbătoare legală în Italia. Acesta a mers în apropiere de Piaţa Spaniei, până în faţa statuii Fecioarei Maria, aflată în vârful unei coloane, notează Le Figaro.

„O, Fecioară Neprihănită, aș fi vrut să-ți aduc astăzi mulțumirile poporului ucrainean…”, a spus Suveranul Pontif, care și-a citit discursul în picioare, dar s-a oprit din cauza emoției. A început să tremure și să-i curgă lacrimile, apoi a rămas tăcut secunde lungi, iar mulțimea prezentă l-a aplaudat călduros. Și-a reluat apoi discursul, sprijinindu-se de brațul scaunului, dar a rămas în picioare: „…al poporului ucrainean pentru pacea pe care o cerem Domnului de ceva vreme”.

Papa Francisc a cedat și a izbucnit în lacrimi. Moment emoționant în timpul unui discurs al suveranului pontif despre războiul din Ucraina
Papa Francisc pledează pentru pace în Ucraina.

Pe de altă parte, trebuie să vă prezint din nou rugăciunea copiilor, a bătrânilor, a taților și a mamelor, a tinerilor de pe acest pământ martir care suferă atât de mult„, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc pledează pentru pace în Ucraina

În rugăciunea publică Angelus, oficiată la prânz în Piața Sf. Petru, Suveranul Pontif a evocat „dorința universală de pace, în special pentru Ucraina martirizată, care suferă atât de mult”.

Papa Francisc a pledat neobosit pentru pace de la începutul invaziei ruse din februarie, subiect pe care îl ridică în mod regulat în discursurile sale. Într-un interviu publicat la sfârșitul lunii noiembrie de revista iezuită americană „America”, acesta a denunțat „cruzimea” cu care se confruntă Ucraina din cauza ofensivei trupelor lui Vladimir Putin.

După un raid cu rachete lansat de Rusia asupra Ucrainei în luna noiembrie, care a provocat decese și a avariat mai multe clădiri civile, Suveranul Pontif i-a cerut lui Dumnezeu „să se grăbească” și să pună capăt războiului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...