Panourile solare şi bateriile de pe DN1 au rezistat doar câteva zile. Ansamblurile de iluminare au fost deja furate

Nicu Stan 03.02.2022, 16:30
Panourile solare şi bateriile de pe DN1 au rezistat doar câteva zile. Ansamblurile de iluminare au fost deja furate

Panourile solare şi bateriile de pe DN1 au rezistat doar câteva zile. Ansamblurile de iluminare au fost deja furate. CNAIR informează, într-un mesaj publicat pe Facebook, că ansamblurile de iluminare a insulelor de calmare de pe DN1 au fost furate, la mai puțin de o săptămână de când au fost montate.

Panourile solare şi bateriile de pe DN1, furate. CNAIR solicită ajutorul populației pentru dăsirea hoților

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a informat că ansamblurile de iluminare a insulelor de calmare de pe DN1 au dispărut. Acestea fuseseră montate de mai puțin de o săptămână. Astfel, DRDP Brașov a depus plângere penală, însă compania recunoaște că autorii vor fi greu de găsit.

„Din păcate ansamblurile de iluminare a insulelor de calmare de pe DN1 nu au rezistat nici o săptămână. S-au furat modulele de alimentare (compuse din baterii și panouri solare) de pe 4 astfel de insule între Brașov și limita cu județul Sibiu. DRDP Brașov a depus plângere penală în acest caz dar autorii vor fi foarte greu de identificat”, a informat CNAIR.

Hotii au dat iama in instalatiile luminoase ale insulelor de calmare
Hotii au dat iama in instalatiile luminoase ale insulelor de calmare

Insulele de calmare, un element important de siguranța circulației

Acum, CNAIR cere ajutorul populației pentru a se vedea ce s-a întâmplat, de fpat, cu insulele de calmare. CNAIR roagă populația să spună ceva dacă știe despre cei care au recurs la acest gest, în contextul în care furtul insulelor de calmare poate duce la pierderea de vieți omenești.

„Tocmai din acest motiv vă rugăm să ne ajutați cu orice fel de informație despre ce s-a întâmplat sau cine ar fi putut să comită fapta. Semnalizarea din zona insulelor de calmare este un element important de siguranța circulației iar deteriorarea ei poate duce la pierderea de vieți omenești”, scrie CNAIR.

Insulele de calmare, montate la jumătatea lunii ianuarie

CNAIR informa, la mijlocul lunii ianuarie, că a montat semnalizarea luminoasă în 28 de intersecții și insule de calmare de pe DN1, DN14, DN12, DN13A și DN12A.

Insulele de calmare montate de CNAIR au fost montate cu un scop clar. Insulele de calmare aveau rolul de a-i face pe șoferii care circulau în zonă să micșoreze viteza la intrarea în localitate sau în apropierea intersecțiilor dându-le o senzație de deranj.

Ce rol jucau insulele de clamare

„Vă reamintim că insulele de calmare sunt proiectate în așa fel încât să oblige conducătorii auto să reducă viteza la intrarea în localități sau în apropierea intersecțiilor prin inducerea unei senzații de disconfort”, se arată în mesajul CNAIR.

Urmăriți Impact.ro și pe