Panică în Rădăuți. Localnicii au primit un mesaj Ro-Alert neaşteptat: Doi lei, liberi prin oraș. Cum au evadat animalele

Badea Violeta 09.06.2022, 14:16
Panică în Rădăuți. Localnicii au primit un mesaj Ro-Alert neaşteptat: Doi lei, liberi prin oraș. Cum au evadat animalele

Update joi, 9 iunie, ora 14:15. Directoarea Grădinii Zoologice, Angelica Olenici, a explicat, la Antena 3, cum au evadat cei doi lei. Potrivit acesteia, animalele au ieșit din cuști în timp ce se făcea curățenie, într-un moment de netaneție al muncitorilor.

– Știre inițială –

Alertă în Rădăuți! A fost emis un mesaj Ro-Alert joi, 9 iunie, în minicipiul Rădăuți, judeţul Suceava, după ce doi lei au scăpat de la Grădina Zoologică. Autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să evite zona și să fie extrem de prudenți. De asemenea, localnicii sunt rugați să nu fotografieze sau să hrănească animalele.

Doi lei au scăpat de la grădina zoologică din Rădăuți

Doi lei au reușit să scape joi dimineață, 9 iunie, din perimetrul lor de la Gradina Zoologică. În acest moment, animalele se află libere în apropierea complexului.

Angajații Grădinii Zoologice au închis toate intrările pentru a împiedica pătrunderea neautorizată a persoanelor. Din fericire, nu există niciun rănit. Între timp, autoritățile au emis și un mesaj Ro-Alert prin care îi îndeamnă pe cetățeni să evite zona.

„A fost semnalată prezența necontrolată a doi lei în municipiul Rădăuți, în proximitatea Zoo. Evitați zona și fiți prudenți. Păstrați distanța față de animale și nu încercați să vă fotografiați cu acestea sau să le hrăniți”, este recomandarea dată de autorități prin mesajul de alertă, potrivit celor de la Mediafax.

Doi lei au scapat de la Gradina Zoologica din Radauti
Doi lei au scapat de la Gradina Zoologica din Radauti

Grădina Zoologică din Rădăuți deține și doi lei aduși din Ucraina

La sfârșitul lunii martie, doi lei din Ucraina au fost aduși la Grădina Zoologică din Rădăuți. Tot acolo se află și lupul adus de la Grădina Zoologică din Zaporojie.

„Noi ținem aceste animale cu mare drag, chiar dacă avem cheltuieli suplimentare. Ca să vă dați seama, cei doi lei și lupul consumă zilnic 11-12 kg de carne.

La un preț de 12 lei/kg rezultă costuri de circa 150 de lei/zi. Și asta numai pentru mâncare, fără a mai pune în calcul și alte cheltuieli. Dar problema mai mare este alta.

Un leu trebuie să aibă o temperatură de minim 10 grade Celsius, iar dacă pentru unul din lei am putea asigura aceste condiții, pentru al doilea nu avem posibilitatea.

De altfel, leul Mir stă în zona urșilor, iar această Grădină Zoologică a fost construită în 1975 și a nu a mai fost modernizată și condițiile sunt cele care sunt”, a precizat Angelica Olenici, administratorul Zoo, pentru monitorulsv.ro.

Animalele din Ucraina au fost aduse pe data de 21 martie. Este vorba de un leu, Simba, în vârstă de 10 ani, și un lup în vârstă de 12 ani. O săptămână mai târziu, la Rădăuți a ajuns și un al doilea leu, în vârstă de 4 ani.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...