Pandele vrea să înființeze un nou azil de bătrâni în Voluntari. Totul după ce Firea a demisionat în urma scandalului azilelor groazei

Stan Filon 26.07.2023, 16:55
Pandele vrea să înființeze un nou azil de bătrâni în Voluntari. Totul după ce Firea a demisionat în urma scandalului azilelor groazei

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, al cărui nume a apărut în scandalul azilelor groazei, vrea să înființeze un nou astfel de stabiliment! Prima victimă în scandalul azilelor unde bătrânii erau efectiv torturați a fost chiar soția sa, Gabriela Firea, care și-a dat demisia din fruntea Ministerului Familiei.

Pandele vrea să înființeze un nou azil de bătrâni în Voluntari

În timp ce toate televiziunile de știri din România vuiesc despre azilele groazei din Voluntari, unde sute de bătrâni erau ținuți flămânzi și erau practic torturați psihic și bătuți de angajații care ar fi trebuit să aibă grijă de ei, primarul din Voluntari Florentin Pandele vrea să înființeze un nou azil!

Ședința publică a Consiliul Local Voluntari unde se discută despre un nou azil se desfășoară, așa cum era de așteptat, cu ușa primăriei încuiată. Consilierii s-au baricadat pur și simplu în primărie ca să discute despre realizarea unui centru de zi de asistența și recuperare pentru persoanele vârstnice. Totul se întâmplă în absența lui Florentin Pandele, care și-a luat un concediu de odihnă neanunțat.

Pandele vrea sa infiinteze un nou azil de batrani in Voluntari
Pandele vrea sa infiinteze un nou azil de batrani in Voluntari

Ședință publică cu ușile ferecate

Ședința în care consilierii locali Voluntari discută despre proiectul propus de primarul Florentin Pandele de a construi un nou cămin de bătrâni a început la ora 14.00. În principiu, este vorba de un centru de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice, proiect pentru care a fost alocată suma de aproximativ 23 de milioane de lei.

Ședința nu se desfășoară așa cum s-ar fiașteptat primarul Pandele. Opoziția a criticat acest demers, iar reprezentanți USR s-au adunat în semn de protest în fața primăriei. Primarul Florentin Pandele a declarat în nenumărate rânduri că nu știa despre „azilele groazei” din Voluntari care fac obiectul unei anchete a DIICOT.

După izbucnirea acestui scandal, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a demisionat din Guvern. Mai mult, aceasta și-a anunțat și suspendarea din funcțiile deținute în PSD.

Firea spune că plătește pentru ”încrederea în oameni”

Așa cum era de așteptat, Firea a susținut, într-un mesaj publicat pe Facebook, că plătește „pentru vina de a fi avut încredere în oameni”, spălându-se cumva și ea pe mâini de azilele groazei. A explicat, totuși, cum a ajuns să lucreze pentru ea, ”ca șofer, ca om bun la toate”, Ștefan Godei, patronul azilelor groazei, cel care a fost angajat la toate instituțiile pe la care a trecut Gabriela Firea.

Soția primarului Pandele spune că prin acest scandal s-a încercat scoaterea ei din cursa electorală pentru Primăria Capitalei. Chiar dacă spune acum că plătește entru încrederea pe care i-a acordat-o lui Ștefan Godei, un document publicat de Digi24 arată că Ștefan Godei, patronul azilului din Ilfov, este omul de casă al familiei Firea -Pandele încă din 2014 și a fost angajat în toate instituțiile la care Firea a lucrat până a ajuns ministru. Acesta a avut ultima dată carte de muncă chiar la Senat, unde a fost șofer, până în momentul când a izbucnit scandalul azilelor groazei, moment în care s-a retras.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...