Ouă Benedict. Rețeta pe care o foloseau regii Angliei și Franței

Stefan Daniel 18.08.2019, 08:00
Ouă Benedict. Rețeta pe care o foloseau regii Angliei și Franței

Te-ai săturat de același mic dejun plictisitor de care a ajuns să-ți fie greață? Lasă covrigul și alte chestii nu tocmai comestibile pe care le mănânci dimineața și încearcă ouă Benedict. Da, e ceva ce va trebui să prepari tu, nu le iei gata făcute, dar te asigur că nu e deloc o rețetă dificilă.  Este o rețetă foarte veche, iar din punct de vedere nutrițional, ouăle Benedict sunt perfecte chiar și pentru sportivii care au nevoie de un start nutritiv dimineața. Ai nevoie doar de câteva minute pentru a le prepara și merită tot efortul.

Ouă Benedict: ingrediente:

Pentru ouă:

  • ouă, desigur, vreo 2 – 3, depinde cât de foame îți este;
  • puțină sare;
  • puțin oțet din vin.

Pentru sosul olandez:

  • un gălbenuș;
  • o lingură de apă;
  • o lingură de zeamă de lămâie;
  • sare;
  • 110 grame de unt.

Ouă Benedict: cum se prepară

Ouă Benedict. Rețeta pe care o foloseau regii Angliei și Franței

Ai nevoie de un vas în care pui apă la fiert, să zicem un litru și jumătate, pui sare și vreo 4-5 linguri pline cu oțet. Iei o lingură cu coadă lungă, aștepți să dea apa în clocot.

Trebuie să dai focul mic, mic de tot, cel mai mic, pentru că apa nu trebuie să bolborosească. Trebuie să faci un vârtej viguros în mijlocul vasului cu lingura, iar oul îl torni foarte, dar foarte încet, și de la nivelul apei, dintr-o ceașcă sau un bol mic. Nu sparge oul deasupra vasului care fierbe. Nu te speria, oul va începe să se strângă și să se închege din cauza vârtejului și al apei clocotite.

Lasă-le așa maximum 3 minute și jumătate. Apoi scoate-le.

Cum se prepară sosul olandez

Nu iese un sandviș bun cu ouă Benedict dacă nu  pui și „ingredientul secret”, adică sosul olandez. Ingredientele le ai mai sus. Eu îți prezint un mmod mai simplu de preparare a acestui sos.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Pune în vas gălbenușul, apa, zeama de lămâie și sarea. Amestecă-le cu blenderul și începe să torni fir constant din untul topit, încă fierbinte. În 30 de secunde ar trebui ca sosul să se îngroașe. Eventualele rateuri sunt legate mai mult de temperatura untului. Fie e prea rece, fie prea fierbinte.

Când sosul e gata, nu mai ai nevoie decât de o chiflă și șuncă. Micul dejun este gata.

Urmăriți Impact.ro și pe