Orașul pe care l-a ales IKEA România pentru extindere. Au început deja să construiască magazinul

Stan Filon 26.11.2021, 11:48
Orașul pe care l-a ales IKEA România pentru extindere. Au început deja să construiască magazinul

IKEA își extinde afacerile din România cu un nou magazin! Acesta va fi construit în Timișoara și va fi unul dintre cele mai ecologice magazine deschise la noi în țară. Gigantul își rotunjește bine veniturile în România, profitul net crescând în 2020 cu nu mai puțin de 220%, față de anul 2019.

IKEA a ales să se extindă cu un nou magazin în România

IKEA România a anunţat joi demararea lucrărilor de construcţie a unui nou magazin, care va fi ridicat în Timişoara, în Dumbrăviţa. Retailerul suedez estimează că costurile pentru deschiderea noului magazin se vor situa în jurul a 60 de milioane de euro, dar va fi un angajator important în Timișoara.

În afară de locurile de muncă oferite pentru construirea magazinului, alți 250 de timișoreni se vor putea angaja la IKEA. Noul magazin va avea aproximativ 26.000 metri pătraţi, cu 780 de locuri de parcare și va fi amplasat la intersecţia dintre Drumul Naţional şi Calea Aradului. Acesta va oferi produse de mobilier pentru casă, un restaurant cu specialităţi suedeze, o zonă de cafenea şi un loc de joacă pentru copii.

IKEA a ales sa se extinda cu un nou magazin in Romania
IKEA a ales sa se extinda cu un nou magazin in Romania

Magazinul din Timișoara, foarte prietenos cu mediul

Gigantul anunță că noul magazin va folosi energie regenerabilă. Clădirea va fi echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperiş şi va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea pe timp de iarnă, dar şi pentru răcirea clădirii pe timp de vară.

Retailerul suedez mai anunță că în timpul construcţiei se vor lua măsuri ecologice speciale în materie de sortare şi eliminare a deşeurilor, precum şi de protecţie împotriva prafului. Se dorește evitarea oricăror neplăceri pentru comunităţile învecinate magazinului IKEA.

Gigantul suedez nu se oprește aici cu măsurile prietenoase cu mediul. A anunțat ca obiectiv pentru acest noul magazin reciclarea minimum 85% din deşeurile generate. Suedezii vor să recicleze în proporție de 100% deşeurile alimentare care provin de la Restaurantul şi Bistroul IKEA, fiind transformate în compost.

IKEA România a raportat în 2020 o cifră de afaceri de 951.538.692 RON, cu 10% mai mare decât în 2019. Cu toate acestea, profitul a fost unul mult mai mare, față de anul trecut. Acesta a crescut cu 220%, până la 10.973.066 RON. Deși a înregistrat un profit enorm, față de anul 2019, rețeaua de magazine a angajat doar cu 5% mai mult personal. Dacă în 2019 erau înregistrați 1130 de angajaț,ți, în 2020 numărul acestora a fost de 1.190.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...