Oraşul foarte vizitat din Italia care pune taxă turiştilor. Suma nu e deloc mică

Redacția IMPACT 04.07.2022, 06:00
Oraşul foarte vizitat din Italia care pune taxă turiştilor. Suma nu e deloc mică

Un oraş foarte vizitat din Italia pune taxă turiştilor. Autorităţile locale au luat această decizie din cauza numărului prea mare de persoane care intră în localitate. Nu este pentru prima oară când localnicii se plâng de aglomeraţia din oraş şi de preţurile care au explodat la chirii.

Un oraş celebru din Italia pune taxă turiştilor care vor să îl viziteze

Veneția, un oraş foarte vizitat din Italia, devine primul din lume care va cere turiștilor o taxă de intrare. Anunţul a fost făcut de Simone Venturini, consilier pentru turism, care a declarat că aceasta este o soluţie pentru problema „supraturismului” cu care se confruntă orașul de zeci de ani.

Costul pentru un bilet de intrare  va fi cuprins între 3 euro și 10 euro, în funcţie de câte persoane vor să ajungă în localitate. Practic, cu cât sunt mai mulţi vizitatori, cu atât costul este mai mare. Obligativitatea de a plăti o taxă pentru a vizita Veneţia va intra în vigoare pe 16 ianuarie 2023.

„Scopul nu este de a închide orașul, ci de a-i determina pe oameni să-și facă rezervare pentru vizită, pentru a reduce vârfurile turistice. Veneția este un oraș viu și trebuie să rămână așa”, a spus Venturini.

„Nu este un sistem pentru a face bani, ci pentru a gestiona fluxurile turistice”, a declarat şi Michele Zuin, consilier pentru buget.

Încasările din taxa de intrare vor contribui la scăderea taxelor venețienilor, care sunt deja foarte mari din cauza volumului mare de turiști care trebuie cazați.

Taxa pe care turiştii o vor plăti pentru a intra în celebrul oraş italian
Taxa pe care turiştii o vor plăti pentru a intra în celebrul oraş italian

Cine va fi scutit de taxa de intrare în oraş

Taxa se va aplica în centrul istoric al Veneției și în următoarele insule: Lido di Venezia, Pellestrina, Murano, Burano, Torcello, Sant’Erasmo, Mazzorbo, Mazzorbetto, Vignole, S. Andrea, La Certosa, S. Servolo, S. Clemente și Poveglia. Amenzile pentru neplata biletelor vor varia de la 50 de euro până la 300 de euro.

Un lucru important de ştiut este faptul că vor fi scutiți locuitorii și copiii cu vârsta sub șase ani, precum și persoanele cu dizabilități, proprietarii de locuințe venețiene, cei care vin în oraș din motive de sănătate sau în vizită la rude și cei care vin să participe la un eveniment sportiv sau cultural.

De asemenea, cei care vor sta la hotel vor fi de asemenea scutiți, deoarece vor plăti deja o taxă turistică inclusă în tariful de cazare.

Urmăriți Impact.ro și pe