Oraşul din România în care steagurile noastre au fost schimbate cu cele ale Ucrainei. Foto

Iancu Andreea 07.03.2022, 14:48

În contextul evenimentelor recente din Ucraina, România și-a arătat empatia. Astfel, de la voluntarii care fac eforturi considerabile pentru a le oferi sprijin refugiaților ucraineni ajunși în țara noastră, până la orașul din România în care steagurile noastre au fost schimbat cu cele ale Ucrainei, toate sugerează solidaritatea românilor. Acțiunea recentă a autorităților locale a uimit prin acest gest mic de susținere a ucrainenilor.

Care este orașul în care steagurile României au fost schimbate cu cele ale Ucrainei

Goniți din propriile case de războiul izbucnit în Ucraina, refugiații încearcă să își găsească un loc într-o lume dificilă și complet schimbată. Speriați, ajunși la disperare și grăbiți să evadeze din iadul bombardamentelor, ucrainenii au ales să treacă granița și să se refugieze în România. Iar țara noastră își demonstrează zilnic susținerea față de tragedia războiului din statul vecin. Recent, autoritățile locale dintr-un oraș al României au decis să schimbe steagurile noastre, care se regăseau pe stâlpii din centrul orașului, și să le înlocuiască cu cele ale Ucrainei.

În semn de solidaritate, mai multe steaguri tricolore, reprezentând însemnele României, au fost înlocuite în centrul Clujului. Patru steaguri ale Ucrainei le-au luat locul, alături de cele ale Uniunii Europene, ca un nou semn de solidaritate față de poporul atacat de armata rusă, potrivit presei locale. Asta după ce zeci de mii de refugiați au ales să tranziteze sau să rămână în țara noastră, în căutare de un loc în care să își continue viața sau să aștepte încetarea războiului din Ucraina. Steagurile pot fi admirate pe strada Memorandumului, în piața Unirii și pe pietonala Eroilor, conform actualcluj.ro.

Orașul din România în care steagurile au fost schimbate cu cele ale Ucrainei
Clujul se aliniază orașelor care își manifestă solidaritatea față de drama ucrainenilor

Ucraina, în continuare ținta atacurilor armatei ruse

Între timp, dincolo de frontiera noastră, în Ucraina, armata rusă continuă asaltul și atacă principalele orașe ale țării. Explozii și bombardamente au loc în statul vecin, rușii încercând să își concentreze eforturile pentru a captura Kievul, dar și alte regiuni importante. Astfel, în urmă cu o noapte, au fost raportate mai multe atacuri violente asupra orașelor precum Harkov, Mariupol, Sumî sau Lugansk. Zeci de victime au fost anunțate de către autoritățile ucrainene în ultimele ore.

De asemenea, cele două tabere ar trebui să participe la o nouă rundă de negocieri, după ce primele două s-au încheiat cu un acord de creare a unor coridoare umanitare prin care să fie evacuați civilii din regiune. Deși această promisiune presupunea ca armata rusă să oprească focul în perioada în care cetățenii erau mutați din zonele periculoase, rușii nu și-au îndeplinit partea din acord. Astfel, niciuna dintre încercările de a-i elibera pe civili nu a fost reușită.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...