Orașul din România care i-a cucerit pe străini. Se regăsește în top 10 cele mai frumoase destinații pentru city-break

Beatrice Dumitru 10.01.2023, 19:37
Orașul din România care i-a cucerit pe străini. Se regăsește în top 10 cele mai frumoase destinații pentru city-break

Europa are locuri incredibile, iar unele îi fac pe vizitatori să se simtă ca într-un basm. Un astfel de loc din România se află într-un top internațional întocmit de o revistă americană, care a inclus orașul din țara noastră într-un clasament al celor mai frumoase și accesibile urbe de vizitat anul acesta, alături de alte capitale europene.

Orașul din România inclus în top 10 cele mai frumoase și accesibile din Europa

În luna noiembrie, pagina The Travel a inclus Transilvania într-un top al destinațiilor europene pentru vacanța de iarnă, unde a ocupat chiar primul loc, și pe care a numit-o „o destinație surprinzător de romantică”. Iar primul obiectiv turistic din această zonă recomandat pentru vizitat este Castelul Bran.

Acum, revista americană Conde Nast Traveller a inclus orașul Brașov într-un top zece al celor mai frumoase și accesibile urbe europene de vizitat anul acesta, alături de capitale europene precum Lisabona, Atena sau Riga. Braşovul va deveni mult mai accesibil pentru turiştii străini, deoarece anul acesta se va deschide Aeroportul Internaţional din acest oraș.

Orașul din România care i-a cucerit pe străini. Se regăsește în top 10 cele mai frumoase destinații pentru city-break
Biserica Neagră din Brasov. Sursa foto: Unsplash

Brașovul este o prezență constantă în topurile europene sau mondiale de turism. Ne onorează și ne responsabilizează. Ca administrație locală, facem toate eforturile să le oferim vizitatorilor noștri o experiență memorabilă care să îi convingă să revină ori de câte ori au ocazia. Spre exemplu, transformăm Poiana Brașov, stațiunea montană, parte a orașului nostru, într-o stațiune all season, unde se pot practica schiul și mountain biking-ul„, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Ce scrie revista americană despre Brașov

Jurnaliștii americani de la Conde Nast Traveller scriu despre Brașov că este o alternativă la București din punctul de vedere al costurilor, care sunt mai mici și dau ca exemplu prețul unei urcări cu telecabina până în vârful Muntelui Tâmpa, care costă 20 de lei. De asemenea, sunt amintite și delicatesele locale „kurtoskalacs”, dar și turul gratuit pe care îl oferă touroperatorul local Walkabout, pe jos, în fiecare dimineață la ora 10:30, pornind de la fântâna din Piața Sfatului.

Și orașul Timișoara a fost inclus recent de cotidianul britanic „The Independent” pe lista destinațiilor de city-break pentru 2023, alături de orașe ca Helsinki, Liverpool sau Miami și a fost prezentată în mass-media germană drept „inima europeană a României”.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...