Orașul din Europa unde localnicii vorbesc limba română. Este situat la mare altitudine și oferă peisaje de vis

Beatrice Dumitru 16.04.2023, 16:43
Orașul din Europa unde localnicii vorbesc limba română. Este situat la mare altitudine și oferă peisaje de vis

Există un oraș în Europa unde localnicii vorbesc limba română, dar sunt și multe atracții turistice care merită văzute măcar o dată. Acesta este situat la mare altitudine și se află într-o țară în care românii merg destul de des. În plus, se află și foarte aproape de România.

Care este orașul din Europa unde se vorbește limba română

Indiferent dacă dorești să revezi locurile favorite sau să găsești altele noi pe care să le vezi, Europa oferă foarte multe orașe incredibile de văzut. Și nu este neapărat nevoie să mergi în cealaltă parte a lumii pentru a admira locuri minunate. La numai câteva ore de mers cu mașina, există în Europa un oraș unde se aude des limba română.

Orașul unde localnicii vorbesc limba română este o destinație turistică celebră și se află în Grecia, țară preferată de foarte multe mulți românii pentru vacanță, mai ales datorită peisajelor de vis. Este vorba despre orașul despre Metsovo, unde locuitorii de acolo sunt cunoscători de limba română și au același spirit ospitalier la fel ca și românii. Este o așezare în care majoritatea cetățenilor sunt aromani sau vlahi.

Orașul din Europa unde localnicii vorbesc limba română. Este situat la mare altitudine și oferă peisaje de vis
Stațiunea montană Metsovo, din Grecia.

Metsove, sat tradițional, vechi

Metsove este un sat tradițional, vechi, care a păstrat o doză mare de istoria veche. Chiar dacă este o stațiune montană, dar care poate fi vizitată și vara. De obicei, turiștii merg acolo la schi, dar sunt și alte activități de făcut. Situat în Muntii Pindo, acest sat montan, păstrează caracterul tradițional și oferă cu generozitate frumusețile naturale din jur.

Metsovo este cunoscut drept o destinație de iarnă, însă şi vara poți face și o mulțime de activități aici. În afară de cei care adoră să schieze. Metsovo poate fi vizitat și pentru tradiția sa. După cum toată lumea poate vedea, este un sat tradiațional. Oamenii trăiesc într-un stil tradițional, aici poţi degusta mâncăruri tradiționale, dar şi faimosul vin, originar din Metsovo, poți admira meșteșugurile în lemn, bisericile, drumurile și tot”, potrivit unui ghid turisitic.

Arhitectura tradițională se vede în fațadele vilelor cu două etaje, pavate cu piatră cenușie ce se imbină cu lemnul. Piața centrală din Metsovo este practic inima asezării.

Ce se poate vizita în Metsovo

Este o stațiune elegantă și linistită care pune la dispoziția turiștilor și o serie de muzee și mănăstiri ce pot fi vizitate.

  • Muzeul de Artă Populară se află în conacul Tositsa și prezintă istoria populară a lui Metsovo din secolul al XVIII-lea.
  • Muzeul de Artă Neohellenica Averoff. Aici sunt expuse picturi și sculpturi ale unor artiști greci renumiți.
  • În cartierul cel mai vechi al localitații, ce datează din 1008, sunt două mănăstiri construite pe malul râului Metsovitis: Mănăstirea Panagia și Mănăstirea Agios Nicolae. Aceasta din urmă are picturi ce datează din secolul al XVII-lea.
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...