Topul celor mai ieftine orașe europene. Pe ce loc se află Bucureștiul

Ciprian Ioana 13.03.2019, 16:13
Topul celor mai ieftine orașe europene. Pe ce loc se află Bucureștiul

Dacă îți plănuiești un city break în următoarea perioadă pe continent, ar trebui să știi care sunt cele mai ieftine orașe europene. Bucureștiul nu e în top 3.

Un top citat de CNN arată că cel mai ieftin oraș din Europa este Vilnius, capitala Lituaniei. Acolo, o călătorie de la aeroport până în centrul orașului costă puțin peste 2 dolari, iar pentru două nopți de cazare la un hotel de 3 stele, plătești în jur de 90 de dolari. Iar prețul este pentru două persoane.

Pe locul al doilea în topul orașelor europene pe care ți le permiți cu bani puțini se află Belgradul, capitala Serbiei. Autorii clasamentului amintesc de faptul că o sticlă de bere locală te va costa doar 2 dolari și 46 de cenți.

Pe locul al treilea este Varșovia, capitala Poloniei – unde cu aproximativ 210 dolari, poți face un city break reușit.

Pe ce loc se află Bucureștiul

Bucureștiul se află pe locul 5 în clasamentul celor mai ieftine orașe europene. Pentru un city break ai nevoie să pui deoparte în jur de 220 de dolari.

În top 10 se mai regăsesc, de asemenea, Bratislava, Moscova și Praga.

De cealaltă parte, cel mai scump oraș european este, în mod surprinzător, Reykjavik, capitala Islandei. Pentru a petrece un weekend acolo ai nevoie de cel puțin 600 de dolari, costuri care implică mâncare, cazare și diverse vizite la obiective turistice.

Urmăriți Impact.ro și pe