Oficial! Școlile se redeschid de la 8 februarie, dar nu pentru toată lumea. Klaus Iohannis a anunțat cum se întorc elevii în sălile de clasă

Ana Anitoiu 02.02.2021, 17:22
Oficial! Școlile se redeschid de la 8 februarie, dar nu pentru toată lumea. Klaus Iohannis a anunțat cum se întorc elevii în sălile de clasă

Școlile din România se redeschid începând de luni, 8 februarie, dar nu pentru toată lumea. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, cum se întorc elevii în sălile de clasă, în funcție de scenariul în care se află localitățile în care trăiesc aceștia, în contextul pandemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis, despre cum se redeschid școlile de la 8 februarie

Președintele a spus că pentru fiecare școală trebuie să fie luate măsuri foarte stricte, astfel încât copiii să poată reveni în siguranță în sălile de clasă. Șeful statului a explicat că în localitățile aflate în scenariul verde, adică în cele cu puține cazuri de COVID-19, toți copiii vor merge fizic la școală, de la cei de grădiniță până la cei de liceu. Însă, în alte localități, lucrurile vor sta altfel.

”În scenariul galben, copiii de grădiniță merg fizic la grădiniță, cei din clasele I – IV merg la școală, iar din ciclul secundar doar copiii de clasa a VIII-a, iar din liceu, doar tinerii din clasa a XII-a. În localitățile unde sunt destul de multe cazuri, adică în scenariul roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasaele I – IV la școală, restul făcând școala online. În localitățile unde incidența este mai mare, cele aflate în carantină, în mod naturală toată lumea stă acasă”, a spus Klaus Iohannis, precizând că alte detalii, precum la câte cazuri de COVID-19 se va închide o școală și cum se verifică dacă un copil este bolnav, vor fi clarificate prin ordin de ministru comun de la Educație și Sănătate, ce va fi pregătit astăzi și mâine și va fi publicat.

Oficial! Scolile se redeschid de la 8 februarie, dar nu pentru toata lumea. Klaus Iohannis a anuntat cum se intorc elevii in salile de clasa
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, avertisment pentru români: ”E nevoie să fim responsabili”

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat, după o ședință ce a avut loc la Palatul Cotroceni, că această decizie referitoare la redeschiderea școlilor a fost luată în ciuda faptului că România nu a scăpat de pandemia de coronavirus.

”Am discutat o temă care este extrem de importantă. Am discutat ce se va întâmpla cu școlile din România începând de săptămâna viitoare. Am început cu o analiză a contextului pandemic și pot să vă spun că nu am scăpat de pandemie. E nevoie să fim responsabili, să respectăm măsurile care sunt în vigoare, dar putem să constantăm că incidența bolii s-a redus un pic. Avem mai puține persoane la ATI și persoane care se internează zilnic. Cum spun experții, trendul este descendent”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor: ”Ne-am uitat în jur să vedem ce fac alții”

Totodată, Klaus Iohannis a precizat că România nu este singura țară din Europa care redeschide școlile, deși pandemia de coronavirus nu a luat sfârșit. Șeful statului a menționat că înainte de a se lua această hotărâre în legătură cu elevii din țară au fost observate deciziile luate în acest sens de cele mai multe state din Uniunea Europeană.

”Nu suntem singuri în Europa și ne-am uitat în jur să vedem ce fac alții. Marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană deschid școlile. În majoritatea statelor sunt deschise sau vor fi deschise. Doar în 3 state nu se deschid școlile”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...