Oficial rus, avertisment de ultimă oră la adresa UE. Ce se va întâmpla dacă Ucraina va adera

Stan Filon 15.05.2022, 15:48
Oficial rus, avertisment de ultimă oră la adresa UE. Ce se va întâmpla dacă Ucraina va adera

Un oficial rus vine cu un avertisment puternic la adresa Uniunii Europene. Acesta spune că dacă Uniunea Europeană va accepta aderarea Ucrainei, atunci va fi clar pentru toată lumea că Uniunea nu se mai ghidează după anumite principii, ci va face doar o mișcare geo-politică. Mai mult, acesta susține chiar că Uniunea Europeană se va prăbuși pur și simplu, dacă va accepta aderarea Ucrainei, deoarece este un stat în care grupările naziste fac legea.

Oficial rus, avertisment de ultimă oră la adresa Uniunii Europene

Ministrul adjunct de Externe din Rusia, Alexander Grushko, trage un semnal de alarmă și spune că Uniunea Europeană se va prăbuși, dacă va accepta aderarea Ucrainei, care este un stat condus de grupări naziste. În aceste condiții, Uniunea Europeană va arăta întregii lumi că nu mai contează valorile europene, ci doar beneficiile geo-strategice.

„Dacă Uniunea Europeană include cu adevărat acest stat, în care grupurile naziste conduc mingea și domnește ideologia nazistă, ceea ce este incompatibil cu valorile europene, acest lucru va însemna sfârșitul Uniunii Europene”, a spus oficialul, citat de TASS.

Oficial rus, avertisment de ultima ora la adresa Uniunii Europene
Oficialul rus Alexander Grushko (foto), avertisment de ultima ora la adresa Uniunii Europene

„Este posibil să furăm, să confiscăm ilegal bunurile altor state”

Viceministrul a adăugat că o eventuală aderare a Ucrainei la UE va arăta că UE „nu este ghidată de anumite valori pe platforma pe care a fost creată, ci pur de geopolitică”. În plus, face cumva referire și la înghețarea averilor de către statele Uniunii Europene a oligarhilor ruși. Mai nou, reprezentanții UE au recunoscut că se caută modalități legale prin care averile oamenilor de afaceri ruși să fie pur și simplu confiscate.

„Avem o înțelegere clară a modului în care Uniunea Europeană imită, s-a îndepărtat de principiile și aspirațiile care au format baza și ideologia Uniunii Europene – depășirea moștenirii războiului, formarea relațiilor pașnice între foștii adversari – reconcilierea istorică dintre Germania și Franța, iar acum, dacă ne uităm la acțiunile practice ale Uniunii Europene în sfera economică, este doar legea junglei. Ei vorbesc în mod constant despre ordinea bazată pe reguli, această ordine pe care o vedem în acțiune. Este posibil să furăm, să confiscăm ilegal bunurile altor state, să impunem sancțiuni arbitrare ilegale”, a spus el.

Rusia poate renunța la comerțul cu UE

Grushko amintește faptul că Uniunea Europeană urmează mereu NATO, iar în documentele doctrinare ale UE, Rusia este desemnată drept principalul inamic sau rival.

„Prin urmare, avem o viziune absolut sobră asupra Uniunii Europene, dar în același timp pornim de la faptul că avem un volum mare de comerț exterior. Nu am fost instigatorii introducerii unor măsuri restrictive. Dar dacă Uniunea Europeană consideră că Rusia, în calitate de partener economic și politic, nu este interesantă pentru aceasta, atunci vom acționa rațional, pe baza acestei noi realități. Dar am prevăzut de mult acest lucru, așa că astăzi accentul principal este pus pe dezvoltarea direcției noastre estice, a politicii noastre externe cu țările asiatice”, a spus el.

Așadar, oficialul rus mai spune că Rusia poate oricând să renunțe la afacerile cu Uniunea Europeană, mai ales că Moscova s-a reorientat deja de ceva timp spre țările asiatice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...