Obiectul din maşină care îţi poate aduce amenzi serioase. Nu e de joacă, poliţiştii urmăresc tot

Stan Filon 18.03.2022, 08:22
Obiectul din maşină care îţi poate aduce amenzi serioase. Nu e de joacă, poliţiştii urmăresc tot

Poliția Rutieră le reamintește șoferilor că aceștia trebuie să aibă în mașini kit-ul de siguranță auto care conține trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii, toate omologate. Cu această trusă în mașină, șoferii vor evita o amendă serioasă, dar o vor găsi și extrem de utilă în cazuri de urgență, mai ales după ce au fost cazuri când autoturisme au ars în trafic deoarece șoferul nu a avut cu ce să stingă incendiul.

Poți primi o amendă serioasă, dacă nu ai acest obiect în mașină

Așadar, potrivit legislației rutiere în vigoare, toți șoferii sunt obligați să aibă în mașini kit-ul de siguranță auto care conține trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii. Acestea trebuie să fie omologate. Poate nu știați, dar vesta reflectorizantă este opțională, așadar nu veți fi amendat în cazul în care nu o aveți în autoturism.

„Recomandăm deținerea unei veste reflectorizante în dotarea autovehiculului alături de cele două triunghiuri pentru a spori vizibilitatea atunci când este necesară intervenția la autovehicul, în special pe timp de noapte”, spun reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Poti primi o amenda serioasa, daca nu ai acest obiect in masina
Poti primi o amenda serioasa, daca nu ai acest obiect in masina

Este sau nu obligatorie vesta reflectorizantă?

Vesta reflectoriazantă este, totuși, obligatorie în cazul conducătorilor de autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Aceștia sunt obligați prin lege să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenții la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public.

Dar ce se întâmplă cu șoferii care nu au în autovehicule, la momentul controlului efectuat de Poliția Rutieră, trusa medicala, două triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii, omologate? Ei bine, aceștia vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 580 de lei și 725 de lei. Cu toate acestea, există și o veste bună. Ultimele modificări ale legislației rutiere, care au intrat în vigoare începând cu data de 27.02.2022, nu stabilesc ca măsură de sancționare pentru lipsa lucrurilor din kit-ul de siguranță auto o amendă majorată.

De la 1 februarie 2022, Codul Rutier a suferit schimbări importante. A fost majorat atât cuantumul unor amenzi, cât și perioada pentru care șoferii pot fi lăsați fără permis. De la 1 februarie, polițiștii pot pedepsi drastic șoferii agresivi din trafic. Amenda este cuprinsă între 1.305 și 2.900 lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...