Obiectul care nu trebuie să stea în priză noaptea. Aşa îţi explodează factura la curent

Nicu Stan 11.03.2022, 12:57
Obiectul care nu trebuie să stea în priză noaptea. Aşa îţi explodează factura la curent

Acesta este obiectul electrocasnic care nu trebuie să stea în priză noaptea. Aşa îţi explodează factura la curent. Conform experților, unele electrocasnice consumă chiar dacă nu fucționează și sunt doar băgate în priză. Astfel, cei mai mulți dintre români plătesc facturi mai de curent din cauza unui obiect care nu ar trebui să stea în priză decât atunci când este folosit.

Care sunt electrocasnicele care consumă curent chiar dacă nu sunt folosite. Deconectarea lor te va scuti de o sumă frumoasă în fiecare an

În contextul în care prețul curentului a crescut foarte mult în ultima perioadă, ar fi bine să fim mai atenți cu banii noștri, respectiv să economisim pe cât putem, acolo unde se poate. Bani aruncați pe fereastră înseamnă menținerea în priză a unui electrocasnic atunci când nu îl folosim.

Cei mai mulți dintre noi lăsăm televizoarele în priză după ce nu le mai folosim. Experții spun că facem o mare greșeală, întrucât acestea consumă doar stând în priză.

Ce electrocasnice nu ar trebui tinute in priza
Ce electrocasnice nu ar trebui tinute in priza

Cât se pierde într-un an din cauza aparatelor lăsate în priză

Se estimează că, în medie, fiecare casă pierde în fiecare an în jur de 400 de lei pentru curentul pe care aparatele îl consumă atunci când nu este nevoie.

Pe liesta aparatellor care consumă curent chiar dacă nu sunt folosite se mai regăsește aparatul de cafea, blenderul, robotul de bucătărie, cuptorul cu microunde…etc. Toate aceseta sunt uşor de scos din priză, însă consumă destul de mult dacă sunt lăsate în priză.

De ce consumă electrocasnicele când sunt în priză

Mulți se întreabă de ce se întâmplă asta. De ce aparatele consumă dacă nu sunt folosite. Majoritatea acestor aparaturi au indicatoare LED care afişează ora sau indică dacă aparatul este sau nu activ. În momentul în care există ala ceva, înseamnă că acel aparat consumă curent electric. Astfel că ar fi bine ca acestea să fie scoase din priză după ce nu mai sunt folosite.

Un alt mod de a arunca banii pe fereastră este cel al lăsării în priză a încărcătoarelor pentru telefoane. Fie că sunt pentru telefon, laptop, sau alt dispozitiv portabil, aceste cabluri mărește suma la factura de electricitate, cu fiecare moment în care, de fapt, ele nu încarcă nimic. Cel mai bine este ca odată cu scoaterea telefonului de la încărcat să scoți și încărcătorul din priză.

Ce consumatori risipesc cel mai mult curent electric

Cele mai mari consumatoare de curent electric atunci când nu sunt folosite sunt sistemele pe care le iubim cel mai mult. Aici intră micul bec LED care licureşte la TV, sistemul audio, monitorul calculatorului, precum și consola de jocuri. Toate acestea risipesc energie, respectiv bani din buzunarul proprietarului.

Urmăriți Impact.ro și pe