Obiecte care atrag norocul. Trebuie să le ai neapărat în casă, aduc bogăție și prosperitate

Emanuela Pană 07.06.2023, 13:31
Obiecte care atrag norocul. Trebuie să le ai neapărat în casă, aduc bogăție și prosperitate

Nu suntem superstițioși, dar suntem un pic „stițioși“ mai ales când vine vorba de norocul nostru. Nu suntem singurii: în întreaga lume există amulete aducătoare de noroc, extrase din legende și texte sfinte în încercarea omenirii de a păstra soarta de partea noastră. Românii au și ei obiecte care atrag norocul, iar noi îți spunem care sunt acestea.  

Suntem sau nu superstițioși?  

Credincioșii și scepticii deopotrivă se ceartă pe tema iadeșului (un os în formă de furcă de la pieptul păsărilor; conform unui obicei popular, acest os de la o pasăre gătită este rupt de două persoane, iar posesorul porțiunii mai lungi are apoi dreptul de a-și pune o dorință) și adună cu plăcere pământ sub unghii în căutarea trifoiului cu patru foi printre toți acei impostori cu trei frunze – nu numai pentru că au încredere în puterea unor astfel de amulete, ci și pentru că noțiunea de noroc este o tradiție culturală seducătoare pe care puțini o pot ignora. 

Adevărul e că, indiferent că suntem sau nu superstițioși, cu toții ne dorim un strop de noroc în viețile și în casele noastră. Trifoiul cu patru foi, potcoava norocoasă, coșarul – sunt obiecte despre care am auzit adesea că atrag norocul.  

Nu putem garanta acest lucru, dar vă spunem că, indiferent dacă un picior de iepure, o buburuză sau un număr favorit (3, 7, etc.) atrage sau nu cu adevărat norocul, atunci când te distrezi și te simți mai pozitiv, această atitudine te face și mai norocos.  

Citește și: Obiectul pe care trebuie să îl pui neapărat la intrarea în casă pentru a atrage banii și norocul. Doar așa vei avea spor

Șapte obiecte care atrag norocul  

Se spune că „norocul se naște în același timp cu omul și îl însoțește până la moarte“ și tot mai multe persoane cred asta. Mulți cred, de asemenea, că pot atrage norocul în viețile lor purtând anumite culori, așezând lucrurile din casă într-un anume fel și având asupra lor anumite obiecte sau talismane.  

Obiecte care atrag norocul
Obiecte care atrag norocul ca un magnet

Se mai zice, totodată, că ghinionul ar putea proveni din energia pe care o ai în casă. Această energie negativă, atrasă de anumite obiecte, ar influența atât starea de spirit, cât și bunăstarea ta materială.

Primul care atrage eșecurile este gunoiul, urmat de orice lucru inutil, nefolosit (hainele care nu sunt îmbrăcate, vesela crăpată, ziarele care au fost citite de mult, etc.).  

Dar pentru că subiectul materialului nostru este legat de noroc, haideți să descoperim împreună șapte obiecte care aduc noroc, bucurie și bunăstare în casă:

1. Buburuza

Odată cu trecerea timpului, în foarte multe culturi s-a împământenit credința că dacă vezi o buburuză vei avea noroc. Prin urmare, nu-i de mirare că toată lumea este fericită când vede, primăvara, această insectă drăguță. De pildă, în unele zone din Belgia, dacă o buburuză se așează pe mâna unei tinere necăsătorite, se spune că aceasta se va mărita în curând sau că își va întâlni sufletul pereche.  

În plus, cu cât insecta are mai multe pete, cu atât aduce mai mult noroc. Prin urmare, cei ce vor să atragă norocul asupra lor țin în casă un obiect sau o figurină în formă de buburuză. Ba unii părinți chiar pictează buburuze pe pereții din camera copilului lor. 

2. Bambusul

Cei ce aleg să îngrijească un bambus cred cu tărie că această plantă aduce bani, fericire și sănătate în casă. Iar dacă bambusul are multe ramificații este și mai bine (cu cât bambusul este mai ramificat, cu atât norocul tău e mai mare).

3. Iepurele

Cu siguranță ai văzut măcar o dată la cineva un mic talisman care întruchipează un iepure, purtat la cheile de la casă sau de la mașină. Ei bine, se spune că iepurele aduce noroc și belșug, iar această credință vine din strămoși. Se mai zvonește și că piciorul stâng al unui iepure prins în cimitir are puteri supranaturale.

4. Monede

Se spune că dacă găsești o monedă pe stradă, o iei și o bagi în buzunar, vei avea noroc toată ziua. Să fie oare atât de simplu? Merită să încerci!

5. Oglinda

În Feng Shui, oglinda este menită să atragă energia pozitivă. Astfel, dacă o agăți într-un loc în care se reflectă o priveliște minunată din grădină, se crede că oglinda atrage pozitivitatea în casa ta. 

6. Elefantul

Despre elefant, acest animal mare și blând, se spune că este loial, statornic și înțelept. Din acest motiv, încă din cele mai vechi timpuri, oamenii îl percep drept un simbol pentru noroc. Dacă vrei să probezi superstiția, păstrează în casă o figurină în formă de elefant. Se crede că protejează familia și atrage norocul. 

7. Numărul 7 

Cu siguranță nu este prima oară când auzi că 7 este o cifră magică, una care aduce noroc. 7 sunt zilele săptămânii, culorile curcubeului, iar grecii socoteau acest număr ca fiind perfect. Prin urmare, unii oameni cred chiar și astăzi că dacă deții obiecte în număr de 7 vei avea noroc. Pot fi 7 monede, 7 brățări pe o mână sau 7 talismane norocoase.  

Vezi și: Florile care îți aduc noroc. Toți românii ar trebui să le aibă în casă

Alte obiecte care atrag norocul  

Alte obiecte care atrag norocul și bunăstarea în viețile oamenilor sunt:  

  • Ușa de la intrare – vopsită în roșu sau portocaliu dacă e situată la Sud, în albastru sau negru la Nord, în gri sau alb la Vest și în verde sau maro la Est; 
  • Lenjeria de pat – care trebuie să fie de un material moale (menţine confortul şi sentimentul de linişte, relaxare); 
  • Florile proaspete – atât timp cât sunt îngrijite, florile aduc noroc în casă; îți îmbunătățesc starea de spirit; 
  • Fructele rotunde – portocale, mere, rodii, struguri, mandarine, etc. – simbolizează fertilitatea și abundența și atrag la fel de bine norocul; 
  • Iconița sau talismanul religios – credința trebuie să existe în inimă. 
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...