Oana Roman, despre relaţia cu Petre Roman. Vedeta recunoaşte că nu îşi are aproape tatăl: „Nu reuşesc să înţeleg” (Exclusiv)

Andra Daoud 05.04.2022, 15:48

Oana Roman își dedică mult timp îngrijirii mamei sale, însă îi duce dorul și tatălui său. Vedeta a povestit că fostul premier a lipsit în cele mai importante momente din viața fiicei și a nepoatei sale și că oricât ar încerca să înțeleagă motivele pentru care nu e acolo, nu reușește. Petre Roman locuiește mai mult în Elveția acum, pentru că ține cursuri la o universitate de acolo.

Oana Roman, despre relația cu Petre Roman

Oana Roman a povestit în repetate rânduri că i-a simțit lipsa tatălui ei în copilărie și adolescență, când cariera politică îl ținea mai mult departe de familie. Anii au trecut și Petre Roman a fost și mai puțin prezent în viața fiicelor sale, după ce a ales să divorțeze de Mioara Roman și să își refacă viața alături de Silvia Chifiriuc.

Deși acum este adult în toată firea și are, la rândul ei, o familie, Oana Roman încă poartă în suflet rănile provocare de absența tatălui ei. Fiica cea mică a lui Petre Roman a povestit, într-un interviu pentru EGO.ro, că o apasă foarte tare lipsa de comunicare dintre ea și părintele său, dar și absența lui fizică. Petre Roman nu a fost alături de fiica și nepoata lui nici de Crăciun, nici de zilele lor de naștere.

Din păcate, noi ne vedem mult prea rar, în ultimii ani, asta este cea mai mare durere a sufletului meu. Mă doare fizic și psihic, cumva, din ce în ce mai tare. Dacă e ceva care mă apasă îngrozitor și care îmi lipsește cel mai tare este această lipsă de comunicare cu tata, această lipsă a prezenței lui fizice, atât în viața mea, cât și a fiicei mele. Oricât de mult aș dori să îl înțeleg, nu reușesc.

Mă gândeam că au trecut Crăciunul și ziua Izabelei, că urmează ziua mea, iar tata nu a fost prezent lângă noi, în niciunul dintre aceste momente. Am multe amintiri frumoase cu tata. Am însă și una de suflet, de când aveam vreo 7-8 ani. Tata este pasionat de munte, iar pe vremea aceea mergea în fiecare weekend la Predeal și urca până la Susai.

A promis că mă va lua și pe mine, așa că într-o sâmbătă m-a trezit foarte devreme și am plecat amândoi cu trenul. Am urcat împreună la Susai, dar, pe drumul de întoarcere, ne-a prins o ploaia absolut îngrozitoare, mi-era foarte greu să cobor. M-a luat în spinare și a coborât așa cu mine, tot drumul. Am ajuns la gară, am urcat într-un tren internațional, cred că venea din Ungaria, avea cușetă. Nu am găsit locuri libere, așa că am stat amândoi pe culoar, până la București. E o amintire foarte dragă cu el…”, a povestit Oana pentru EGO.ro.

Oana Roman, despre relaţia cu Petre Roman. Vedeta recunoaşte că nu îşi are aproape tatăl: „Nu reuşesc să înţeleg” (Exclusiv)
Oana Roman, Petre Roman și Izabela

„De la mama am moștenit impulsivitatea”

Oana Roman a povestit că a moștenit mai multe trăsături de caracter atât de la mama, cât și de la tatăl său. Unele au ajutat-o în viață, dar altele i-au și pus bețe în roate. De altfel, crede că nu își găsește un loc în televiziune tocmai din cauză că este directă, nu îi place să lingușească oamenii și nu se conformează întotdeauna. A recunoscut însă că televiziunea este marea ei pasiune și că îi lipsește foarte mult perioada în care apărea pe micile ecrane.

Am luat câte ceva de la fiecare dintre ei. De la tata am luat rigurozitatea, sunt perfecționistă, așa, ca el, îmi place să fac totul cu minuțiozitate. Îmi iubesc proiectele, meseria de a face PR și evenimente, dar îmi place foarte mult și ceea ce fac în zona online. O fac cu mare responsabilitate, pentru ca totul să fie făcut cu grijă și bine făcut. Sentimentul lucrului bine făcut l-am observat la tata, cât am stat împreună, este foarte serios și atent în tot ceea ce face.

De la mama am luat pasiunea pentru cărți, pentru cultură, pentru artă. De fapt, de la ambii am moștenit asta. Eu sunt însă ca mama, Berbec, sunt o fire mai impulsivă, de la ea am moștenit această impulsivitate. Uneori mi-a deservit, dar m-a și ajutat să fac lucruri care pentru alții sunt greu de făcut.”, a mai spus vedeta.

Oana Roman, despre cea mai grea perioadă din viața ei

Oana a povestit că a trecut prin clipe grele în adolescență, când părinții ei erau ocupați cu problemele țării și nu mai aveau timp și pentru ea. Era imediat după Revoluție și nu era pregătită să se descurce mai mult singură. A experimentat teamă de necunoscut, deznădejde și a hotărât să își ia un câine, pentru a îndulci puțin singurătatea.

Imediat după Revoluție, când părinții mei nu mai aveau timp de mine, din păcate, a fost poate cea mai grea perioadă din viața mea. Eram adolescentă, nu eram pregătită pentru acele momente, mă simțeam foarte singură, deznădăjduită, nu știam ce va urma, așa că m-am gândit să cumpăr un câine. Am fost în Piața Obor, și am văzut un câine alb pătat cu negru, nici nu știam ce rasă e, mi s-a spus că e o rasă de câine foarte mare, Dog German.

Am luat puiul cel mai mic și mai amărât. Apoi, a devenit un câine superb, era ca un vițel de mare. Nu am avut însă parte de el. În 1991, în momentul în care au venit minerii și a trebuit să plecăm de acasă, l-am lăsat în grija celor care păzeau locul, dar a fugit pe poartă.

Nu l-am mai găsit niciodată, am suferit foarte mult. Acum am doi câini, pe Bubble, un Bulldog Francez, care a împlinit 10 ani și pe care îl iubesc din tot sufletul meu, și pe Luna, din rasa Cane Corso, care are doi ani, și e o minunăție. Ei îmi dau iubire necondiționată, dar îmi oferă și puterea și energia despre care vorbeam.”, a mai povestit Oana.

Vedeta a reușit să depășească fiecare obstacol, iar acum poate spune că este împlinită. Are, la rândul ei, o familie, iar fetița ei, Izabela, și soțul ei, Marius, îi oferă energia pentru a trece peste momentele grele.

Urmăriți Impact.ro și pe