Oana Roman, cuvinte dure la adresa lui Băsescu. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu locuinţa din Primăverii şi Mioara Roman: „Şi-au bătut joc de ea”

Iancu Andreea 30.03.2022, 15:08

Decizia recentă a magistraților prin care se confirmă faptul că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea a adus o reacție dură din partea fiicei lui Petre Roman. Oana Roman a vorbit despre situația fostului președinte al României, care trebuie acum să elibereze locuința de la stat, din cartierul Primăverii, acolo unde, în trecut, și Mioara Roman a trăit alături de familia ei. Vedeta a fost extrem de dură în afirmațiile prin care și-a exprimat nemulțumirea.

Oana Roman, despre problemele lui Traian Băsescu și locuința din Primăverii ce trebuie eliberată

Fiica lui Petre Roman a reacționat dur în urma deciziei luate de instanță în dosarul lui Traian Băsescu, care s-a dovedit a fi fost colaborator al Securității. Această hotărâre stabilește că fostul șef de stat își pierde beneficiile și este deci nevoit să elibereze vila de protocol din Primăverii. Maria Băsescu, soția fostului președinte, a început deja procedurile de mutare, fapt care a adus liniște în familia Oanei Roman.

Puțini își amintesc probabil despre faptul că Mioara Roman, mama Oanei, a fost evacuată din vila de protocol, aceeași cu a lui Băsescu, în anul 2012. Oana a rememorat evenimentul nefericit, susținând că mama sa a fost tratată într-un mod nepotrivit, fiind evacuată brusc, după ce ani de zile a plătit o chirie enormă pentru acea locuință. Totuși, ea a apreciat că decizia în cazul lui Băsescu a reușit să fie urmărită și de mama sa, care a suferit mult din pricina evenimentului petrecut în urmă cu un deceniu.

„Știu că o să se comenteze mult ce spun eu acum. Zilele astea, mama a fost nu știu dacă fericită, dar împăcată că există un Dumnezeu, a făcut dreptate! A suferit pe nedrept foarte mult pentru ceva ce nu merita.

Cine i-a făcut rău mamei nu a avut parte de casa aia! Nu știu dacă e o satisfacție. Eu mă bucur că ea în timpul vieții a reușit să vadă că, până la urmă, nu a fost nedreptățită până la capăt”, a declarat Oana Roman, pentru click.ro.

Oana Roman, cuvinte dure la adresa lui Băsescu, despre locuința din Primăverii în care a trăit și Mioara Roman
Oana Roman, alături de mama sa, Mioara

Mioara Roman, evacuată din același imobil, în 2012

Miercuri a început mutarea din vila de protocol din Primăverii a Mariei Băsescu. Muncitorii au ajuns la locuința fostului șef de stat pentru a o ajuta pe doamna Băsescu să pregătească eliberarea locației. Traian Băsescu a pierdut vila aflată în proprietatea R.A.A.P.P.S. (Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat), după ce a fost declarat oficial colaborator al fostei Securități.

Un scenariu asemănător a fost și cel prin care Oana Roman și Mioara Roman au trecut în anul 2012, când Traian Băsescu se afla în fotoliul de președinte al României. Fosta soție a lui Petre Roman și fiicele sale erau evacuate din aceeași vilă din cartierul Primăverii, iar acum, după ani buni, sunt împăcate că s-a făcut dreptate. Locuința aflată pe strada Gogol nr. 2 a reprezentat acasă pentru familia Roman timp de aproape 22 de ani. În 2012, magistrații din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 stabileau evacuarea imobilului.

„Noi nu am dorit niciodată răul nimănui, sincer! Când faci niște lucruri, făcând rău altora există șansa ca într-o zi să ți se întoarcă. Mama a fost evacuată în 24 de ore dintr-o casă pentru care înainte îi făcuseră chiria 6 000 de euro, și-au bătut joc de ea, au făcut procese, au terorizat-o, au hărțuit-o pentru că voiau fix acea casă și nu alta!”, a mai povestit Oana.

Miercuri, 23 martie, Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securității de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia prevede ca fostul președinte al României să piardă drepturile cuvenite foștilor șefi de stat, printre care și cel de a locui într-o vilă de protocol.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...