O vedetă a Antenei 1 a fost concediată. Mărturii dureroase din culise: „Coșmarul ultimelor 9 luni din viața mea”

Anca Manolica 07.03.2023, 16:24
O vedetă a Antenei 1 a fost concediată. Mărturii dureroase din culise: „Coșmarul ultimelor 9 luni din viața mea”

În vara anului trecut, Octavia Geamănu era înlocuită la Observator, după aproape două decenii în care a făcut parte din trustul Intact. Astfel că, din luna iulie 2022, știrista nu a mai apărut pe sticlă nici la Antena 1, nici la un alt post de televiziune. Acum, iată că a fost concediată. Cum a arătat „coșmarul ultimelor 9 luni” pentru blodină.

Octavia Geamănu, concediată de la Antena 1

În vara anului 2022, Octavia Geamănu a fost înlocuită la Observatorul de weekend de la Antena 1 cu Irina Ursu, care este prezentă și acum pe post în zilele de sâmbătă și duminică. Vedeta, care lucra de 18 ani în trust, susține că nu a fost anterior anunțată despre o posibilă schimbare.

Prin urmare, știrista a decis să dea în judecată postul de televiziune, sperând să își găsească dreptatea în instanță. Până la aflarea deciziei, însă nu a mai avut voie să apară la niciun post de televiziune, fiind încă sub contract, motiv pentru care a continuat să meargă de luni până vineri la muncă.

„S-a încheiat hărțuirea, coșmarul ultimelor 9 luni din viața mea”

Toate acestea până luni, 6 martie, când Octavia Geamănu a fost concediată de la Antena 1. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, prezentatoarea a povestit cum a primit anunțul faptului că este dată afară.

„Pe vremuri, cand vedeam cum isi iau “La revedere” unii dintre colegi, intr-un firesc profesional devenit obisnuinta, de la pupitrul Observatorului, predand stafeta celui care urma, anuntandu-si fiecare planurile, nu ma gandeam la cum voi face eu, dar nici ca voi fi in situatia asta.”, și-a început povestea Octavia Geamănu.

Octavia Geamănu
Octavia Geamănu

Acum, aceasta este liberă de contract, dar continuă procesul cu postul de televiziune unde a lucrat 18 ani.

„Cert e ca s-a incheiat hartuirea, cosmarul ultimelor 9 luni din viata mea, timp in care am sperat ca imi pot relua activitatea mea, ca oamenii vor fi mai buni. Cum s-ar zice, sunt libera de contract. Si chiar asa ma simt, libera. Mare lucru. Ma mai intreaba lumea: “Si ce-ai invatat din asta?”.

Raspunsul e : nimic. As face totul absolut la fel din prima pana-n ultima zi din toti acesti ani. Ar fi murit o parte din mine in fiecare zi sa accept un abuz, ulterior mai multe, fara sa lupt. Caci asa cum mi s-a spus intotdeauna, fara exceptie, am fost impecabila si nimeni nu a avut ce sa-mi reproseze.

Desi concedierea produsa azi are motivatie disciplinara in viziunea unora , momentul in care mi-a fost inmanata decizia a fost cireasa de pe tortul gretos , drept rasplata pentru fidelitate, dedicare, implicare, munca, etc.”, a continuat aceasta.

De asemenea, a ținut să sublinieze faptul că procesele merg mai departe pentru că își dorește să facă dreptate. În presă, imediat după concedierea Octaviei Geamănu de la Antena 1, s-a zvonit că prezentatoarea a pierdut și procesul cu postul de televiziune. Ea a explicat că nu e așa, a pierdut procesul în primă instanță, dar va face apel.

„Procesele merg mai departe pentru ca eu am crezut de la inceput in dreptate si asta cred si acum. Va tin la curent, pare interesant de urmarit “subiectul”.

Va multumesc din tot sufletul pentru ca mi-ati fost alaturi in acesti 18 ani minunati si mai ales in ultimile 9 luni. Va simt aproape . Ce voi face? Imi concentrez energia exact in directia in care stiu ca vreau sa merg. Partea buna e ca mereu am stiut ce vreau, asa cum mereu am stiut ce nu vreau.

Le multumesc enorm acelor colegi care mi-au fost aproape pana in ultima zi petrecuta in Antena si oamenilor care au crezut in mine in timpul acestei calatorii extraordinare. Cu dragoste va trimit ganduri bune!”, a conchis frumoasa prezentatoare TV.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...