O țară din Europa își închide granițele pentru persoanele nevaccinate anti-covid. Care este motivul

Ana Anitoiu 10.07.2021, 08:31
O țară din Europa își închide granițele pentru persoanele nevaccinate anti-covid. Care este motivul

O țară își închide granițele pentru persoanele nevaccinate anti-Covid-19, în premieră în Europa, începând de săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut vineri de ministrul sănătății din acest stat. Dovada imunizării împotriva coronavirusului va fi obligatorie la sosire.

Data de la care această țară își închide granițele pentru persoanele nevaccinate anti-covid-19

Dacă în prezent această țară le cere dovada vaccinării anti-Covid-19 doar călătorilor din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, în timp ce persoanele din alte ţări europene pot intra cu un test PCR negativ, acest lucru se va schimba.

Mai exact, potrivit ministrului sănătății din Malta, Chris Fearne, dovada vaccinării împotriva coronavirusului va fi obligatorie pentru călătorii care vor sosi în această țară începând cu data de 14 iulie.

„Începând de pe 14 iulie, orice persoană care soseşte în Malta trebuie să prezinte un certificat de vaccinare recunoscut: un certificat maltez, unul britanic sau unul al Uniunii Europene. Vom fi prima ţară din Europa care ia această măsură”, a declarat oficialul.

O tara din Europa isi inchide granitele pentru persoanele nevaccinate anti-covid. Care este motivul
O persoana vaccinata anti-Covid-19 de un cadru medical

Motivul pentru care această țară își închide frontierele pentru persoanele nevaccinate anti-covid-19

Această decizie a fost anunțată în contextul în care cu doar câteva ore înainte de declarația ministrului Malta a raportat 96 de noi cazuri de coronavirus. Vineri a fost cea de-a patra zi consecutivă în care numărul de cazuri de Covid-19 s-a dublat în 24 de ore.

Cele mai multe cazuri noi de Covid-19 din Malta sunt legate de călătorii străini. Câteva focare considerabile au fost identificate în rândul studenților care vizitează această țară ca să studieze engleza ca limbă străină. De altfel, ministrul Chris Fearne a anunțat că școlile de limbi străine vor fi închise temporar începând de miercuri.

Această țară are cea mai ridicată rată de vaccinare anti-covid-19 din Europa

Noile decizii vin în contextul în are Malta are cea mai ridicată rată de vaccinare împotriva coronavirusului din Europa. În această țară, 79% dintre adulţi au fost imunizați anti-Covid-19 cu ambele doze de ser, iar 84% au primit cel puțin o doză.

Astfel, în ciuda faptului că a crescut numărul de noi cazuri de Covid-19, doar trei pacienţi se află în prezent internaţi în spital în Malta. Ministrul sănătății in acest stat a declarat că acest lucru reprezintă o dovadă importantă a importanţei vaccinării împotriva coronavirusului.

În prezent, Malta recunoaşte certificatul digital Covid-19 al Uniunii Europene, pe cel britanic emis de National Health Service și pe cele emise pe teritoriul său. Copiii care îşi însoţesc părinţii la granițele acestei țări vor trebui să prezinte un test PCR, iar copiilor neînsoţiţi nu le va fi permis să călătorească în acest stat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...