O țară bogată din Europa ia în calcul pedeapsa cu închisoarea pentru cei care depășesc 19 grade Celsius în locuință. Statul vrea să prevină raționalizarea gazului

Badea Violeta 07.09.2022, 17:24
O țară bogată din Europa ia în calcul pedeapsa cu închisoarea pentru cei care depășesc 19 grade Celsius în locuință. Statul vrea să prevină raționalizarea gazului

Autorităţile unei ţări din Europa interzic cetățenilor să depășească 19 grade Celsius în locuință. În același stat, apa caldă poate fi încălzită doar până la 60 de grade, iar încălzitoarele nu trebuie să fie folosite. Persoanele care nu se conformează reglementărilor ar putea fi sancționate cu închisoare de până la 3 ani. Iată despre ce țară este vorba!

Autoritățile unei țări europene i-ar putea închide pe cei care încalcă noile reguli de utilizare a gazelor

Pe fondul unei crize energetice în plină expansiune în Europa, Elveția intenționează să ia măsuri drastice împotriva cetățenilor care nu respectă noile reguli aplicate pentru a reglementa utilizarea gazului în această iarnă.

Persoanele care încalcă noile reglementări ar putea fi sancționate cu amenzi sau chiar cu închisoare de până la trei ani, potrivit unui raport al cotidianului elvețian Blick.

Conform noilor reguli din Elveția, temperaturile din clădirile cu sisteme de încălzire pe gaz pot fi ridicate la maximum 19 grade Celsius (66,2 grade Fahrenheit), iar apa poate fi încălzită până la 60 de grade Celsius (140 de grade Fahrenheit). Încălzitoarele radiante sunt interzise, în timp ce saunele și piscinele trebuie să rămână reci.

Acestea fac parte din măsurile prevăzute în Legea federală privind aprovizionarea economiei naționale, la care Departamentul Federal pentru Afaceri Economice (EAER) face referire în mod explicit într-un document oficial, se arată în raport.

Citește și Câţi bani ar avea ruşii în conturile din Elveţia. Autorităţile elveţiene au sancţionat ţara lui Putin!

Elvetia rationalizeaza gazul
Elvetia rationalizeaza gazul

La cât ar ptea ajunge valoarea zilnică a amenzilor

Markus Sporndli, un purtător de cuvânt al Departamentului Federal de Finanțe, a declarat pentru Blick că valoarea zilnică a amenzilor ar putea fi de cel puțin 30 de franci elvețieni (30 de dolari) și de cel mult 3.000 de franci elvețieni.

Companiile de utilități din Elveția ar putea fi, de asemenea, penalizate dacă își depășesc în mod deliberat cotele de gaz. Raportul a declarat că guvernul se mișcă într-o „zonă gri”, iar contestațiile și disputele privind măsurile punitive vor ține probabil instanțele ocupate.

Cantoanele individuale, sau statele, se confruntă acum cu o provocare majoră și au termen până la 22 septembrie pentru a-și prezenta preocupările sau propunerile.

Fredy Fassler, un ofițer de poliție de rang înalt, a îndemnat guvernul să propună doar măsuri care pot fi puse în aplicare și, mai presus de toate, controlate, se arată în raport.

Totodată, Fassler a declarat că nu dorește ca poliția să meargă din ușă în ușă, solicitând ca liniile directoare să fie puse în aplicare cu un simț al proporțiilor.

El a amintit de experiențele din pandemia COVID-19, spunând că a existat o anumită „cultură a denunțului” în timpul acelei crize, se mai precizează în raport.

Ar fi recomandabil să se discute dacă, în loc de proceduri penale costisitoare, simplele amenzi administrative ar putea fi o soluție mai bună, a mai adăugat oficialul.

Citește și Rusia aruncă Elveția în brațele NATO. Analiză Reuters!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...