O refugiată din Ucraina s-a înecat în piscina unui hotel din Satu Mare. A fugit din calea războiului şi a murit în România

Ana Anitoiu 27.03.2022, 11:17
O refugiată din Ucraina s-a înecat în piscina unui hotel din Satu Mare. A fugit din calea războiului şi a murit în România

O refugiată din Ucraina s-a înecat, sâmbătă seara, în piscina unui hotel din județul Satu Mare. Femeia, în vârstă de 56 de ani, a fugit din calea războiului declanșat de Rusia în țara ei şi a murit în România. Medicii au resuscitat-o minute în șir, dar nu au reușit să îi salveze viața.

Refugiată din Ucraina, înecată în piscina hotelului la care era cazată

Feneia era cazată din data de 9 martie la un hotel din localitatea Tășnad, județul Satu Mare. Refugiata era singură în piscină atunci când s-a înecat. Ea ar fi fost diagnosticată în trecut cu hipertensiune arterială.

În urma tragediei, polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care a murit refugiata și continuă cercetările. Nu sunt suspiciuni de omor. Medicii legiști vor face autopsia pentru a stabili cauzele exacte ale decesului femeii, potrivit presasm.ro.

Hotelul în care a avut loc tragedia este primul din județul Satu Mare care și-a închis activitatea cu clienții obișnuiți, pentru a se dedica refugiaților din Ucraina.

O refugiata din Ucraina s-a inecat in piscina unui hotel din Satu Mare
Echipajul medical n-a putut sa o salveze pe femeia refugiata. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Alte refugiate din Ucraina au murit după ce a ajuns în România

La data de 5 martie a avut loc o altă astfel de tragedie. O refugiată din Ucraina în vârstă de 62 de ani a murit la Vama Petea, după ce a trecut de granița și a ajuns în România. Imediat după ce a trecut frontiera, femeia a acuzat dureri în piept.

Refugiata a decedat în autocar, în urma unui infarct. Personalul de la frontieră a chemat ambulanța dar, femeia a murit până când au ajuns echipajele medicale.

O altă femeie care a venit în România, la scurt timp după ce președintele rus Vladimir Putin a început un război în Ucraina, a murit în Galați. Refugiata trecuse granița pe 25 februarie.

„Se afla într-un cămin din Galaţi, a decedat, cel mai probabil în urma unui stop cardio-respirator. Am intervenit cu echipajul SMURD, au încercat manevre de resuscitare şi au fost nevoiţi să declare decesul”, a spus atunci ministrul de Interne, Lucian Bode, precizând că a fost deschis dosar penal pentru moarte suspectă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat pe 19 februarie că aproape 80.000 de cetăţeni ucraineni au ales să rămână pe teritoriul României, dintre cei peste 515.000 de oameni care au intrat în țară de la începutul războiului, din 24 februarie.

Din totalul de aproape 80.000 de refugiați ucraineni care au ales să rămână în România, 30.000 sunt copii. Unii dintre ei au fost deja preluați în grija structurilor specializate ale statului român în centre dedicate protecţiei copilului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...