O platformă populară în România interzice orice fel de conținut anti-vaccinare. Decizia controversată a rețelei sociale

Stan Filon, Alexandru Teodorescu 04.10.2021, 17:27
O platformă populară în România interzice orice fel de conținut anti-vaccinare. Decizia controversată a rețelei sociale

O platformă populară în România interzice orice fel de conținut anti-vaccinare, mai ales dezinformările! Gigantul s-a decis să se implice în lupta împotriva știrilor false care au inundat mediul online și care își găsesc imediat mii și mii de adepți.

O platformă populară în România interzice știrile false despre vaccinare

Așadar, conducerea platformei YouTube vor bloca tot conţinutul anti-vaccinare, inclusiv toate dezinformările și informațiile false legate de vaccinul Covid-19. Platforma are de gând să blocheze toate informațiile de genul celora care spun că vaccinul împotriva coronavirusului provoacă infertilitate, dar și informațiile care spun că vaccinurile folosite împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, pot provoca autism.

Grupul Alphabet, compania ce deține YouTube, interzice și conținutul și tot ce are legătură cu campaniile anti-vaccinare, printre care și cele puse la cale de Robert F. Kennedy Jr. şi Joseph Mercola. Descendentul celebrei familii Kennedy este un luptător înfocat al mișcării anti-vaccinare. Cu toate acestea, a rămas recent fără contul su de YouTube urmărit de foarte mulți oameni.

O platforma populara in Romania interzice stirile false despre vaccinare
O platforma populara in Romania interzice stirile false despre vaccinare. Robert F. Kennedy Jr,(foto) interzis si el

Descendentul familiei Kennedy a rămas fără contul de YouTube

Joseph Mercola este un medic foarte cunoscut în medicina aternativă care nu crede în vaccinare și este de părere că că acest vaccin aduce mai multe probleme grave celor care se imunizează. ”Suntem uniţi la nivel mondial, nu vom trăi în frică, vom rămâne împreună şi ne vom recâştiga libertăţile”, este răspunsul acestuia, după ce a rămas fără contul de YouTube.

Până acum, platforme precum YouTube, Facebook și Twitter au atras critici pentru că nu au luat măsuri din timp și au lăsat informațiile false legate de vaccin să se rostogolească pe internet. De asemenea, mai multe canale de limbă germană au fost interzise pe platforma YouTube după ce au încălcat politicile companiei americane privind dezinformarea legată de Covid-19.

În acest scandal s-a implicat și Rusia, care nu este de acord cu decizia luată de compania americană. Autoritățile de la Kremlin au amenințat chiar că vor bloca definitiv platforma YouTube: ”o agresiune fără precedent asupra informaţiei”, acuză acestea.

Urmăriți Impact.ro și pe