O olteancă de 81 de ani a găsit un portofel pe drumul județean și l-a dus la Poliție. Ce se afla în el, oamenii legii au fost impresionați

Ana Anitoiu 17.04.2022, 12:29
O olteancă de 81 de ani a găsit un portofel pe drumul județean și l-a dus la Poliție. Ce se afla în el, oamenii legii au fost impresionați

O olteancă în vârstă de 81 de ani a găsit un portofel pe drumul județean pe care a mers cu bicicleta. Femeia l-a ridicat și l-a dus imediat la Poliție. Când l-au cercetat, oamenii legii au fost impresionați de ce au găsit în el. Proprietarul a fost găsit și chemat la sediu.

Ce au găsit polițiștii în portofelul predat de olteanca de 81 de ani

Femeia în vârstă de 81 de ani mergea cu o bicicletă în comuna Fărcaș, când a observat un portofel la marginea străzii DJ 565 A. N-a stat pe gânduri. I-a fost clar ce trebuia să facă. L-a ridicat și s-a prezentat urgent, vineri, 15 aprilie, la sediul Postului de Poliție Fărcaș ca să îl predea.

Acolo, în prezența acestei femei, polițiștii au verificat portofelul. Oamenii legii au găsit în el 850 Euro, 400 de lei și 5 lire, precum și documente de identitate și carduri bancare. O sumă foarte mare pentru mulți dintre pensionarii din România.

O olteanca de 81 de ani a gasit un portofel pe drumul judetean si l-a dus la Politie
Un portofel plin cu bani. Foto: unsplash.com

Cine este proprietarul portofelului

Într-un timp scurt, polițiștii au identificat proprietarul portofelului. Este vorba despre o femeie în vârstă de 34 de ani din comuna Tălpaș, care a avut norocul ca vârstnica de 81 de ani să-i ducă la poliție obiectul valoros pe care l-a pierdut.

Femeia a fost chemată la sediul poliției. Acolo s-a constatat că nu lipseau bani sau documente din portofel. Suma ce a fost găsită a corespuns cu cea pe care ea o pierduse. Oamenii legii i-au înapoiat femeii portofelul. Aceasta a apreciat gestul bătrânei și i-a mulțumit.

„Îi mulțumim și noi atât pentru exemplul oferit, cât și pentru lecția de înțelepciune, corectitudine și spirit civic. Cine nu are bătrâni să-și cumpere, este o vorbă românească. Cine are să îi prețuiască! Tanti Emilia este bătrânica demnă de apreciat, cu care noi ne mândrim!”, a transmis IPJ Dolj.

Incident similar, în Galați

În urmă cu doi ani, un bărbat în vârstă de 72 de ani a găsit un portofel plin cu bani, cupoane de călătorie și de pensie, pe o bancă aflată pe strada Constructorilor din Galați. Gălățeanul a predat portofelul în aceeași zi.

Oamenii legii au constatat atunci că portofelul îi aparținea unei femei în vârstă de 79 de ani, care se așezase pe bancă să se odihnească și a uitat obiectul acolo. Mai exact, acesta conținea suma de 6.116 de lei, șase tichete de masă, patru cupoane de pensie şi 11 cupoane de călătorie pentru pensionari.

Când a ajuns la sediul de poliție, femeia a fost vizibil emoționată atunci când a aflat că cineva i-a recuperat portofelul. Bărbatul a dorit să-și păstreze anonimatul. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Galați i-a mulțumit acestuia pentru spiritul civic pe care l-a demonstrat.

Urmăriți Impact.ro și pe