O nouă versiune cu tracțiune integrală pentru Volkswagen ID.4. Sistemul de propulsie electric are 265 CP

Bogdan Bârliga 13.06.2022, 11:09
O nouă versiune cu tracțiune integrală pentru Volkswagen ID.4. Sistemul de propulsie electric are 265 CP

Volkswagen mărește oferta pentru modelul electric ID.4 cu o nouă versiune denumită Pro 4Motion dotată cu tracțiune integrală.

Aceasta are la bază VW ID.4 Pro Performance și reprezintă o alternativă mai ieftină comparat cu vârgul de gamă ID.4 GTX 4Motion.

Un motor electric în plus

Până acum Volkswagen ID.4 putea fi comandat doar în versiunea Pro cu un singur motor electric și tracțiune spate,  iar cine dorea tracțiune integrală avea la dispoziție doar vârful de gamă ID.4 GTX 4Motion.

Noua versiune VW ID.4 Pro 4Motion aduce un motor electric în plus pentru puntea față și în acest fel modelul german dispune și de tracțiune integrală.

Sistemul electric de propulsie oferă în noua configurație 265 CP și ID.4 Pro 4Motion poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde, în timp ce viteza maximă rămâne limitată la 180 km/h la fel cum se întâmplă pentru celelalte modele.

Sistemul de propulsie mai puternic și tracțiunea integrală duc și la o creștere a capacității de tractare de până la 1.400 kilograme, cu 200 mai mult față de versiunea ID.4 Pro dotată cu un singur propulsor electric.

Autonomie de până la 517 kilometri

VW ID.4 Pro 4Motion este echipat cu bateria de 77 kWh și are o autonomie de până la 517 kilometri conform standardului WLTP în regim mixt.

Vehiculul electric poate fi încărcat la stații rapide de maxim 135 kw și în acest caz în 36 de minute acumulatorul poate fi încărcat la 80% din capacitate.

Cât costă noul VW ID.4 Pro 4Motion

Prețul de pornire anunțat pentru piața din Germania începe de la 49.020 de euro. În România configuratorul nu a fost deschis pentru VW ID.4 Pro 4Motion, dar varianta de bază ID.4 Pro are un preț de pornire de la 50.858 de euro.

Ofertă extinsă cu ID.5

Volkswagen și-a mărit portofoliul de modele electrice și a introdus în familia ID. la finalul anului trecut un SUV coupe produs pe platforma MEB.

Volkswagen ID.5 va fi oferit cu trei versiuni de putere și promite o autonomie de peste 500 de kilometri.

ID.5 este construit pe plaforma Modular Electric Drive Matrix (MEB) utilizată și pentru modelele ID.3 și ID.4 Această platformă este folosită și de celelalte mărci din grupul Volkswagen pentru gamele proprii. Seat El-Born, Audi Q4 e-tron și Skoda Eniaq sunt construite pe această platformă.

Volkswagen ID.5 a fost prezentat oficial. Iată ce performanțe are acest SUV coupe electric

În termeni tehnici noul Volkswagen ID.5 este versiunea SUV coupe a modelului ID.4 și are în mare aproximativ aceleași dimensiuni și performanțe tehnice.

Varianta de bază se numește ID.5 Pro și are un singur motor electric cu o putere de 170 CP. Versiunea ID.5 Pro Performance dispune tot de o unitate electrică, dar puterea ajunge la 225 CP.

Volkswagen ID.5 GTX dispune de două motoare electrice cu o putere de 299 CP. Versiunea de performanță GTX are câte un motor electric amplasat pe fiecare punte și este singura cu tracțiune integrală.

Urmăriți Impact.ro și pe