O nouă tragedie a zguduit fotbalul românesc. Vestea a ajuns și la oficialii UEFA. Mesaj de condoleanțe de la președintele forului continental

Marian Cărăvan 17.09.2020, 17:46
O nouă tragedie a zguduit fotbalul românesc. Vestea a ajuns și la oficialii UEFA. Mesaj de condoleanțe de la președintele forului continental

Un fost mare conducător din fotbalul românesc s-a stins din viață, la vârsta de 85 de ani. Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Pascu, suferea de diabet și era internat de mai bine de o săptămână în spital. La aflarea veștii, președinte UEFA, Alexander Ceferin, a transmis un mesaj de condoleanțe.

Mesaj de condoleanțe de la președintele UEFA la dispariția lui Mircea Pascu

Președintele UEFA, Alexander Ceferin, a transmis joi un mesaj de condoleanțe în care își exprimă regretul pentru dispariția fostului președinte al Federației Române de Fotbal.

„În numele UEFA, aş dori să transmit condoleanţe pentru pierderea domnului Mircea Pascu. Vrem să ne exprimăm mulţumirile şi aprecierile pentru deceniile în care a servit fotbalul, ca preşedinte al unor cluburi precum Corvinul Hunedoara, Jiul Petroşani sau Rapid Bucureşti, dar şi ca vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal între 1983 şi 1989 şi, bineînţeles, preşedinte FRF între februarie şi august 1990.

De asemenea, va fi amintit ca membru al Comitetului competiţiilor pentru cluburi UEFA (1984-1992) şi Comitetul Fair Play (1992-1998), precum şi membru al ”UEFA Amicale des Anciens circle”. Vă rugăm cu drag să împărtăşiţi cele mai sincere condoleanţe familiei şi celor dragi”, se arată în mesajul preşedintelui UEFA.

Mircea Pascu s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani Sursa foto: FRF

Mircea Pascu a fost președintele FRF. L-a susținut în alegerile din 2018 pe actualul președinte Răzvan Burleanu

Născut la 6 noiembrie 1934, la Petroşani, Mircea Pascu a fost conducător al cluburilor de fotbal Jiul Petroşani, Corvinul Hunedoara, UFC Rapid Bucureşti şi Politehnica Timişoara. De asemenea, a fost vicepreședinte al Federației Române de Fotbal, între 1983 și 1990, apoi președinte în perioada februarie – august 1990. În august 1990, Mircea Pascu a pierdut alegerile pentru preşedinţia FRF în faţa lui Mircea Sandu.

Regretatul Mircea Pascu a deținut de-a lungul carierei sale mai multe funcţii în cadrul forurilor fotbalistice internaţionale, precum membru al Comisiei Fair-Play a UEFA, membru al Comitetului competiţiilor pentru cluburi UEFA, membru al “UEFA Amicale des Anciens circle” sau membru în Comisia de protocol a FIFA.

„Înaintea partidelor din următoarea etapă a competițiilor organizate de FRF va fi ținut un moment de reculegere în memoria lui Mircea Pascu.

Federația Română de Fotbal transmite condoleanțe familiei și celor apropiați”, se arată într-un comunicat al FRF.

Mircea Pascu l-a susținut pe actualul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, la alegeri. De altfel, el a și fost prezent în sală la alegerile din aprilie 2018.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI