O nouă țară poate înclina balanța pentru aderarea României la Schengen. Austria o vede drept aliat

Stan Filon 26.12.2022, 13:38
O nouă țară poate înclina balanța pentru aderarea României la Schengen. Austria o vede drept aliat

Autoritățile din Austria lasă să se înțeleagă faptul că o nouă țară poate înclina balanța pentru aderarea României la Schengen! Cea care a venit cu aceste detalii este ministrul austriac pentru Afaceri Europene, Karoline Edtstadler, care a acordat recent un interviu în care a vorbit despre condițiile necesare pentru extinderea Schengen.

O nouă țară poate înclina balanța pentru aderarea României la Schengen

Austriecii nu sunt dispuși încă să accepte România și Bulgaria în Spațiul Schengen! Ministrul austriac pentru Afaceri Europene, Karoline Edtstadler, a condiționat, într-un interviu acordat presei din Austria, aprobarea aderării României și Bulgariei la Schengen de reforma politicii de migrație a UE.

„Extinderea Schengen este ceva despre care, bineînțeles, dorim să discutăm în continuare în coordonare cu partenerii noștri din Bulgaria și România, astfel încât să o putem readuce pe ordinea de zi după ce se vor face pașii corespunzători în politica de migrație și azil”, a spus aceasta într-un interviu pentru orf.at.

O noua tara poate inclina balanta pentru aderarea Romaniei la Schengen. Austria o vede drept aliat
O noua tara poate inclina balanta pentru aderarea Romaniei la Schengen. Austria o vede drept aliat

Suedia va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene

Oficialul austriac a ținut să precizeze că începând cu luna ianuarie Suedia va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene, fiind o țară „care a fost încercată și care are experiență în același timp în ceea ce privește migrația. Aici mă aștept ca și acest subiect să rămână pe primul loc pe ordinea de zi”.

Karoline Edtstadler este de părere că decizia privind extinderea spațiului Schengen nu va fi amânată până când întregul pachet de legi privind azilul va fi aprobat la nivelul UE cu numeroase acte juridice, deoarece a recunoscut că „va dura ceva timp”.

„Trebuie să faci acești pași”

„Dar trebuie să faci acești pași, pas cu pas, și să stabilești un plan. Apoi putem vorbi foarte bine despre extinderea Schengen pentru a include Bulgaria și România”, a spus Edtstadler.

„Este nevoie de oportunitatea de a solicita azil în țări terțe sigure. În plus, sunt necesare proiecte-pilot pentru gestionarea rapidă a procedurilor de azil la frontierele externe ale UE – și, desigur, sprijin financiar pentru țările care sunt situate geografic la frontiera externă”, a mai declarat minstrul austriac.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...