O nouă lovitură pentru sportul din Rusia. CSM București și Minaur Baia Mare, calificate fără luptă

Sorin Barbu 04.03.2022, 14:29
O nouă lovitură pentru sportul din Rusia. CSM București și Minaur Baia Mare, calificate fără luptă

Atacul Federației Ruse asupra Ucrainei are repercusiuni foarte serioase și în sport. Forul european de handbal (EHF) a exclus echipele din Rusia și Belarus din competițiile internaționale. CSM București și Minaur Baia Mare au profitat din plin de această decizie și s-au calificat.

CSM București, în sferturile Ligii Campionilor, Minaur în semifinalele European Cup

Echipele și sportivii din Rusia și Belarus primesc lovituri pe bandă rulantă, după ce Ucraina a fost atacată de forțele din aceste două țări și în fiecare zi anunță noi decese, iar sute de mii de oameni și-au părăsit casele și au plecat în exil. Așa cum era de așteptat și Forul European de Handbal a decis vineri să scoată din competiții formațiile din Rusia și Belarus.

CSM București trebuia să înfrunte ȚSKA Moscova, echipă antrenată de românul Florentin Pera, în play-off-ul Ligii Campionilor, în dublă manșă eliminatorie, dar în aceste condiții a obținut calificarea directă. Formația condusă în teren de Cristina Neagu va înfrunta în sferturile de finală echipa daneză Team Esbjerg.

Cristina Neagu, testată pozitiv cu Covid-19! Cum se simte sportiva acum

Excluderea echipei Rostov pe Don, care era calificată în sferturi, face ca învingătoarea dintre BV Borussia 09 Dortmund şi Metz Handball să obţină direct biletul pentru turneul Final Four.

„Scopul EHF a fost de a păstra sistemele de joc existente, fără adaptări majore.

Pe cât posibil, ne-am propus și să implementăm proceduri corecte și consecvente, întrucât sancțiunile impuse și calendarul sezonului de handbal, în care câteva dintre competițiile noastre au ajuns deja într-un stadiu decisiv, ne-au lăsat puțin loc de manevră”, spune Markus Glaser, directorul EHF.

De această situație a profitat și echipa masculină Minaur Baia Mare care ar fi trebuit să înfrunte în sferturile de finală ale European Cup formaţia rusă HC Victor Stavropol.

Acum jucătorii formației din România vor disputa semifinalele competiției unde vor înfrunta câştigătoarea meciului dintre Alingsas HK (Suedia) şi Talent tym Plzenskenho kraje (Cehia).

Urmăriți Impact.ro și pe