O nouă lovitură pentru români. Cu cât ar putea crește impozitele pentru locuințe după modificarea Codului Fiscal

Ioana Bucur 22.06.2022, 13:57
O nouă lovitură pentru români. Cu cât ar putea crește impozitele pentru locuințe după modificarea Codului Fiscal

În timp ce partidele din coaliția de guvernare încă dezbat unele măsuri propuse, s-ar pregăti o nouă lovitură pentru români. Cu cât ar putea crește impozitele pentru locuințe după modificarea Codului Fiscal. Procentele sunt uriașe, însă detaliile nu au fost încă stabilite.

Modificarea Codului Fiscal ar putea aduce creșterea impozitelor pentru locuințe

La începutul anului, locuitorii Capitalei au avut parte de o surpriză cât se poate de neplăcută în momentul în care s-au prezentat la Direcțiile de Taxe și Impozite pentru a-și plăti locurile de parcare de reședință, prețurile parcă explodând.

Ar putea fi doar începutul, din nefericire, pentru românii din întreaga țară. În cazul în care Guvernul va decide ca impozitarea să se facă la valoarea imobilului din grila notarială, impozitele pentru locuințe ar putea să crească și cu 80% în comparație cu cele plătite acum.

Cu alte cuvinte, dacă pentru un apartament din Capitală construit în 2015 și achiziționat cu 60.000 de euro, impozitul actual este de 150 de lei, începând de anul viitor, impozitul ar putea ajunge să fie calculat, pentru același apartament, dar dintr-o valoare a locuinței de 100.000 de euro. Adică în loc de 150 de lei, impozitul va fi 270 de lei, iar impozitele vor fi actualizate în fiecare an, în funcție de valoarea imobilului din zona în care trăiți, potrivit Antena 3.

Ceea ce nu s-a stabilit până acum este cine va aplica aceste calcule: notarii sau angajații din cadrul primăriilor.

O nouă lovitură pentru români. Cu cât ar putea crește impozitele pentru locuințe după modificarea Codului Fiscal

Marcel Ciolacu, mesaj pentru partenerii din coaliție

Marți, președintele PSD transmitea că a venit momentul ca liderii politici să finalizeze propunerile cu care să se înceapă dialogul cu partenerii sociali şi cu mediul de afaceri, adăugând că „tot PSD va fi principala forţă care va asigura României creştere economică, mai spune el, arătând căa propus deduceri pentru angajaţii cu salariul minim, dar şi impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum şi taxarea corectă a proprietăţilor de lux şi a marilor averi”.

„Actualul sistem fiscal, în care suferă preponderent salariaţii cu venituri mici, iar cei care câştigă mult se îmbogăţesc şi mai tare – chiar pe timp de criză! – trebuie modernizat. Acum, înainte de a provoca falii sociale grave!

De aceea, am propus deduceri pentru angajaţii cu salariul minim, dar şi impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum şi taxarea corectă a proprietăţilor de lux şi a marilor averi”, a scris Marcel Ciolacu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...