O nouă epidemie amenință mapamondul. Boala e groaznică, mai lovise în urmă cu doar cinci ani

Iancu Andreea 16.02.2021, 10:08
O nouă epidemie amenință mapamondul. Boala e groaznică, mai lovise în urmă cu doar cinci ani

O boală groaznică amenință să lovească omenirea. După ce pandemia de coronvirus a transformat radical viețile noastre și nici măcar nu pare să se fi încheiat, o nouă epidemie ar putea să cuprindă mapamondul. O zonă de pe Glob se confruntă cu teribila boală, după ce aceasta a mai lovit populația în urmă cu cinci ani, iar autoritățile iau măsuri pentru a combate efectele sale devastatoare pentru viețile umane.

Organizația Mondială a Sănătății, mobilizare de zile mari împotriva unei maladii teribile

Nici bine nu ne-am liniștit după pandemia de coronavirus, că un nou virus extrem de periculos amenință să lovească lumea. OMS a anunțat deja că urmează să își mobilizeze resursele pentru a veni în ajutorul populației care se confruntă în prezent cu revenirea virusului care provoacă Ebola, o boală de temut. Guineea este statul în care organizația urmează să trimită doze de vaccin, prin care încearcă să țină sub control și să elimine această maladie. Din păcate, coșmarul, pe care febra hemoragică l-a mai declanșat în urmă cu cinci ani în regiune, a dus recent la alertarea autorităților din domeniul sanitar de la nivel local.

Vom desfăşura rapid capacităţile necesare pentru a sprijini Guineea, care are deja o mare experienţă, a declarat presei profesorul Alfred George Ki-Zerbo, după o reuniune a specialiștilor din Sănătate ale Guineei.

Guineea, afectată de o nouă izbucnire a virusului Ebola în regiune
Guineea, afectată de o nouă izbucnire a virusului Ebola în regiune

O nouă epidemie amenință lumea. Virusul Ebola a făcut deja patru victime

Africa se confrunta cu o epidemie de febră hemoragică încă din perioada 2013-2016, marcată de una dintre cele mai grave forme pe care virusul Ebola le-a manifestat de la descoperirea sa. Simptomele pe care maladia provocată de acest virus le produce asupra organismului uman sunt unele teribile. Maladia duce la o febră extrem de brutală, dureri de cap, vomă și diaree și a fost identificată pentru prima dată în 1976, în Zair, astăzi parte din Republica Democrată Congo. Pentru că este o boală îngrozitoare, cercetătorii au încercat să creeze vaccinuri care să combată virusul, reușind să producă două seruri experimentale, însă niciun tratament.

Guineea s-a confruntat pentru prima oară cu Ebola în decembrie 2013, iar la scurt timp boala s-a răspândit și în Liberia și Sierra Leone. Timp de trei ani de zile virusul a afectat Africa de Vest și s-a stins în 2016, după ce zece țări, printre care Spania și SUA, au fost afectate. Iar bilanțul vorbește de la sine despre cât de mare este rata de mortalitate în rândul celor infectați cu virusul Ebola. Din cele 28.600 de cazuri înregistrate, 11.300 s-au încheiat cu decesul pacienților. Cele mai afectate regiuni, în proporție de peste 99%, au fost atunci Guineea, Liberia și Sierra Leone. Astăzi, maladia a dus deja la patru decese din cauza febrei hemoragice cauzate de virusul maladiei Ebola.

Suntem cu adevărat preocupaţi, există deja patru decese de febră hemoragică a virusului Ebola în regiunea Nzerekore, dintre care două chiar în Nzerekore şi două în subprefectura Goueke, a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Remy Lamah.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...