O navă cargo a blocat navigația pe Dunăre. Motivul pentru care ambarcațiunea a eșuat în apele fluviului, ce transporta

Ana Anitoiu 13.12.2022, 15:25
O navă cargo a blocat navigația pe Dunăre. Motivul pentru care ambarcațiunea a eșuat în apele fluviului, ce transporta

O navă cargo ce circula din Ucraina spre Turcia a blocat, marți dimineață, în jurul orei 08:00, navigația pe Dunăre, la Mila 32. Autoritățile au dezvăluit motivul pentru care ambarcațiunea a eșuat în apele fluviului și ce transporta aceasta.

De ce nava cargo navigația pe Dunăre

Nava cargo numită „Seven Hope”, sub pavilionul Greciei, a ajuns perpendicular pe mal și a rămas în acest fel timp de câteva zeci de minute. Motivul a fost că acest tanc de produse alimentare a rămas complet fără energie și a pierdut controlul, din cauza ce încă nu au fost elucidate.

În cele din urmă, comandantul navei cargo a reușit să arunce ancora. Însă, nava ce transporta 4.637 tone de ulei de floarea soarelui și naviga de portul ucrainean Reni către portul Dortyol din Turcia, a fost întoarsă de curent și a blocat complet Dunărea la Mila marină 32.

Navigatia pe Dunare, blocata
Navigatia pe Dunare, blocata

Echipaje din România au intervenit pentru deblocarea navigației pe Dunăre

Un echipaj al Căpităniei Zonale Tulcea a ajuns într-un timp scurt la fața locului. A fost cerut și sprijinul remorcherului „Galaţi 3” aparținând AFDJ Galați pentru a interveni în cazul în care nava ar putea avea probleme din cauza curentului și a vântului destul de puternic în zonă la acel moment.

Defecțiunea tehnică a fost remediată în aproximativ o oră. Remorcherul a rămas în asistență și cargoul a fost direcționat către rada portului Tulcea pentru a fi făcute verificări amănunțite. Incidentul nu a avut urmări grave, iar navigația în zonă se desfășoară normal la această oră.

Un cargobot, în flăcări

În luna februarie a acestui an, un cargobot cu aproape 4.000 de autoturisme la bord produse de grupul Volkswagen a luat foc în Oceanul Atlantic, la sud de Insulele Azore. Pe navă se aflau mașini produse de VW, Porsche, Audi şi Lamborghini, transportate spre statul american Rhode Island.

Aceasta nu a fost prima dată când grupul VW a înregistrat pagube pe mare. În anul 2019, o altă navă a luat foc și s-a scufundat. Aceasta avea la bord peste 2.000 de mașini de lux.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...