O comună din Dâmbovița, a doua din țară care intră în scenariul roșu. 12 locuitori au fost confirmați cu covid

Stan Filon, Camelia Moldoveanu 25.08.2021, 19:21
O comună din Dâmbovița, a doua din țară care intră în scenariul roșu. 12 locuitori au fost confirmați cu covid

Încă o localitate din România intră în scenariul roșu, după depistarea mai multor cazuri de coronavirus! Numai în ultimele 24 de ore, în comuna respectivă au fost depistate 3 cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar autoritățile au decis să aplice restricții.

Încă o localitate intră în scenariul roșu

Vorbim despre comunca dâmbovițeană Morteni, care intră în scenariul roșu, decizia fiind luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița. Autoritățile au decis miercuri instituirea mai multor restricții în comuna Morteni, care a raportat o rată de infectare de 4,47 la mie, potrivit news.ro. Aceasta este a doua localitate din România care intră în scenariul roșu, în valul patru al pandemiei, după comuna Mărgău din județul Cluj.

Autoritățile locale din comuna Morteni, în judeţul Dâmboviţa, au depistat 12 cazuri de coronavirus, la o populație de 2.682 de locuitori. Aceștia au fost confirmați ca fiind purtători ai noului virus. În numai 24 de ore, de marţi până miercuri, au fost diagnosticaţi cu COVID-19 trei localnici.

Inca o localitate intra in scenariul rosu
Inca o localitate intra in scenariul rosu

12 cazuri de coronavirus la o populație de puțin peste 2600 de oameni

Conform deciziei CJSU Dâmboviţa, ”se aprobă instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice, staţii pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă, precum şi în alte zone cu potenţial de aglomerare de pe raza comunei Morteni”.

Cu doar o zi înainte, comuna Mărgău din județul Cluj a ajuns la o rată de infectare cu coronavirus de 5,58 la mia de locuitori. Autoritățile au decis ca în următoarele 14 zile, în Mărgău să fie interzise evenimentele private precum nunțile, botezurile sau mesele festive, spectacolele și activitățile sportive, ca și organizarea de festivaluri sau evenimente de tip drive-in.

În tot acest timp, numărul de noi infectări a crescut aproape zilnic, la nivel național. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 849 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 14 persoane au decedat, iar la ATI sunt internaţi 212 pacienţi cu COVID-19.

Situația devine din nou alarmantă. Miercuri dimineață a fost ocupat ultimul pat liber de la secția ATI a Spitalului marius Nasta din București. Medicii spun că este o presiune uriașă și se tem că spitalul va deveni din nou neîncăpător pentru cazurile e coronavirus care vor veni.

Urmăriți Impact.ro și pe