O bancă importantă din România dispare de pe piață. Ce se întâmplă cu conturile clienților în ianuarie 2023

Ana Anitoiu 27.12.2022, 19:46
O bancă importantă din România dispare de pe piață. Ce se întâmplă cu conturile clienților în ianuarie 2023

O bancă importantă din România dispare de pe piață. Reprezentanții acesteia au anunțat ce se întâmplă cu conturile clienților începând de la data de 3 ianuarie, precum și cu ce este posibil să se confrunte mai devreme, timp de câteva zile, în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie.

La ce trebuie să se aștepte clienții băncii care dispare de pe piață

Clienții băncii ce dispare de pe piață au început să fie notificați prin e-mail că începând din data de 3 ianuarie, operațiunile vor fi preluate de o altă bancă. Mesajul este însoțit și de două fișiere în care este explicată schimbarea ce va avea loc pe 3 ianuarie 2023.

Mai exact, Banca Românească a anunțat că operațiunile sale vor fi preluate, din 3 ianuarie, ca urmare a unui proces de fuziune, de Banca de Export-Import a României EximBank S.A., deţinută de statul român prin Ministerul Finanţelor.

Clienții Băncii Românești vor putea accesa conturile și serviciile până la data de 30 decembrie 2022. La sfârșitul acestei zile bancare, conturile, produsele şi serviciile acestei bănci vor fi transferate la EximBank.

De ce nu ar trebui sa tii cardul bancar langa telefon
Reprezentantii bancii au anuntat ce se va intampla cu cardurile clientilor

Ce se va întâmpla cu cardurile bancare

Conform reprezentanților Băncii Românești, conturile IBAN nu vor fi modificate. Soldurile vor fi preluate integral de EximBank la finalul zilei bancare de 30 decembrie, iar cardurile vor putea fi folosite fără restricții și în aceleași condiții până la expirare.

În perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, este posibil să apară unele întreruperi în funcționarea cardurilor. Aceste întreruperi, conform reprezentanților băncii, vor fi anunțate în timp util.

Aplicatia e-bancamea nu se va modifica, putând fi accesată din 3 ianuarie cu elementele de autentificare folosite în prezent. În perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, este posibil să apară întreruperi în funcționarea acesteia, dar și aceste întreruperi vor fi anunțate din timp.

La ce trebuie să se aștepte clienții referitor la comisioane

Conform reprezentanților Bănci Românești, comisoanele bancare nu se vor modifica, iar produsele de economisire și creditare vor fi preluate de EximBank în aceleași condiții.

EximBank a plătit 59,4 milioane de euro pentru cumpărarea participaţiei de 99,28% din capitalul social al Băncii Româneşti şi a mai transferat la data încheierii tranzacţiei 65 de milioane euro către grupul elen National Bank of Greece (NBG), fostul proprietar al Băncii Româneşti, sub forma unui depozit colateral cu maturitatea în iulie 2020.

 

Edit foto: Narcisa Tomulescu

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...