Nume de copii la modă în 2022. Lista celor mai frumoase prenume pentru băieţi şi fete

Iancu Andreea 01.01.2022, 16:43
Nume de copii la modă în 2022. Lista celor mai frumoase prenume pentru băieţi şi fete

Venirea pe lume a unui bebeluș reprezintă pentru toată lumea un motiv de bucurie. Dincolo de perioada sarcinii și de emoțiile retrăite de mămici și tătici deopotrivă, un alt pas important reprezintă alegerea unui prenume pentru micuți. Viitorii părinți, care urmează să primească această bucurie în 2022, pot alege un nume la modă pentru copii din lista celor mai frumoase prenume pentru băieți și fete. Cu siguranță, măcar unul este potrivit pentru micuț.

Lista cu cele mai frumoase nume de copii în 2022

Cei care urmează să devină părinți în 2022 ar trebui să se organizeze din timp pentru unul dintre cele mai fericite momente din viața lor. Până când își vor ține în brațe odorul, viitorii părinți trebuie să aleagă un nume, iar lista de prenume la modă în 2022 ar putea fi de folos atât pentru băieți, cât și pentru fete. Care consideri că e potrivit pentru micuțul vostru?

Bebelușii care urmează să se nască în noul an ar putea să se bucure de un nume special, din lista de prenume pentru băieți și fete de care țin cont cei mai moderni părinți. Pentru că o astfel de alegere nu este deloc una ușoară, mulți încearcă să găsească inspirația în diferite contexte din jur. Astfel, personajele inspirate din filme sau vedete de cinema sunt adesea folosite drept model pentru micuți.

Nume de copii la modă în 2022
Nume de copii la modă în 2022

Nume la modă în 2022 pentru fetițe

Printre prenumele pe care părinții le doresc pentru fetițele lor se numără: Amelia, Alice, Adela, Anastasia, Beatrice, Barbara Carolina, Clara, Catinca, Casiana, Casandra, Dora, Daria, Daiana sau Dalia.

De asemenea, poți alege și din lista unor prenume speciale precum: Ella, Eliana, Evelyn, Flavia, Gloria, Grațiela, Iris, Ingrid, Ilinca, Liana, Magda, Mara, Olivia, Rebecca, Rania, Sonia, Sara și Tania.

Simbolistica este esențială în alegerea numelor pentru copii, astfel că un prenume precum Dalia, care reprezintă un nume de floare, are o însemnătate aparte în mai multe colțuri ale lumii. Cu origini latine, numele Dalia reprezintă un simbol pentru eleganță, rafinament și demnitate. Persoanele care poartă acest nume sunt considerate puternice și impunătoare.

Nume la modă în 2022 pentru băieți

Un prenume pentru un viitor bebeluș băiețel nu mai este de multă vreme doar un simbol tradițional sau românesc. Astăzi părinții caută nume speciale și interesante pentru micuții lor, iar lista este una numai bună de inspirație.

Printre prenumele preferate de români pentru băieții lor se regăsesc: Theodor, Oliver, Felix, Thomas, Sebastian, Arthur, Alexandru, Benjamin, Samuel, Daniel, Luca, Louis, Lucian, Joseph sau Simon, precum și Vincenţiu, Adam, Nicholas, Edward, Raul, Tudor, Martin, Liviu, Mihai, Marius, Narcis, Darius, Achim, Ciprian, Sorin, Ioan, Rareş, Radu, Albert, Codrin, Damian, Dominic, Eric, Horațiu, Mihnea, Oscar, Sabin și Fabian.

Unul dintre cele mai căutate prenume pentru băieți în 2022 este Eric. Acesta are origini scandinave și provine de la Erik cel Roșu, un mare navigator și explorator, care a descoperit Groenlanda înaintea lui Columb. Prenumele semnifică onoare, fiind simbol al regelui și atotputernic. De asemenea, acesta mai înseamnă și „prinț”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...