Nu mai sta cu laptopul pe picioare! Avertismentul specialiștilor este categoric, care sunt riscurile

Mihnea Tălău 07.08.2023, 20:58
Nu mai sta cu laptopul pe picioare! Avertismentul specialiștilor este categoric, care sunt riscurile

Laptopul a devenit unul dintre elementele esențiale care nu poate lipsi dintr-o casă, iar în prezent, multe familii au chiar unul de persoană. Folosit ore întregi pe zi, atât pentru muncă, cât și pentru petrecere a timpului liber, dacă vrei ca laptopul să te reziste ani de zile ar trebui să eviți să-l ții pe picioare în timp ce îl folosești.

Ce se întâmplă dacă stai cu laptopul pe picioare

Există multe laptop-uri care ajung să se ardă înainte de orele lor normale de utilizare din cauza unei practici care poate fi evitată. În interiorul unui laptop se află placa grafică, placa de bază, procesorul, memoria RAM sau discurile de stocare. Toate au nevoie de răcire constantă, care vine prin fluxul de aer proaspăt și care este o sarcină aproape obligatorie pentru ca acesta să reziste timpul necesar și pentru care se face investiția.

Stând cu el pe picioare, laptopul nu se va răci și motivul nu este altul decât hainele pe care le purtăm zilnic și care sunt intermediarul între picioarele noastre și laptopul în sine. Aceste țesături nu sunt ideale atunci când vine vorba de a lăsa aerul să treacă și de a permite computerului să se răcească așa cum trebuie, pentru ca să reziste mulți ani.

Și sănătatea utilizatorului este în pericol

Pe lângă problemele de răcire, neavând computerul pe suprafața necesara poate cauza probleme grave celui care tine laptopul pe picioare. Dacă echipamentul nu are debitul de aer necesar, temperatura internă a acestuia va crește și se va reflecta și în senzația termică exterioară, care în unele ocazii va determina ca șasiul să atingă temperaturi atât de ridicate încât să provoace o arsură utilizatorului.

Recomandarea de a evita acest tip de carcasă și de a utiliza eficient laptopul în acest sens, este de a evita căldura excesivă și de a menține o temperatură adecvată pe suport pe o suprafață pregătită dintr-un material care de preferință să conducă căldura, astfel încât să se facă un contact pe care un picioarele persoanei nu sunt capabile să facă corect.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...