Nu mai face aceste greșeli când bagi hainele în șifonier. Motivele pentru care se strică mult mai repede

Nicu Stan 07.03.2022, 09:38
Nu mai face aceste greșeli când bagi hainele în șifonier. Motivele pentru care se strică mult mai repede

Nu mai face aceste greșeli când bagi hainele în șifonier. Motivele pentru care se strică mult mai repede. De câte ori așezăm hainele în șifonier trebuie să respectăm câteva reguli simple, pentru a le putea purta în cea mai bună formă în viitor.

Cum să îți aranjezi hainele în șifonier. Trucuri pentru a le păstra așa cum sunt

Multora li se întâmplă ca să scoată din șifonier hainele mai motoltolite decât le-au pus. Când vine vorba de aranjatul hainelor în șifonier trebuie să se țină cont de câteva trucuri, mai ales dacă sunt haine scumpe din mătase sau din lână. Acestea nu pot fi aruncate la întâmplare pe rafturi.

Hainele de sezon înainte de a le pune în dulapuri trebuie să fie bine curățate.
Nu lăsa în șifonier gecile, haina de blană sau puloverele fără să treacă pe la curățătorie înainte. Petele, praful și grăsimea se strâng de obicei la gulere, iar acestea vor afecta materialele în timp și vor fi mai greu de curățat după câteva luni. De asemenea, după curățare, se pun câțiva săculeți cu levănțică printre ele, pentru ca moliile să stea departe.

Trucuri pentru aranjarea hainelor in sifonier
Trucuri pentru aranjarea hainelor in sifonier

Blănurile și hainele de piele nu se țin în pungi vidate

Mulți dintre români preferă să pună hainele masive în pungi vidate pentru că ocupă mai puțin loc, însă fără oxigen și umiditatea specifică atmosferei din casă, acestea se încrețesc, se întăresc și își pierd din luciu.

În plus, capătă și un miros neplăcut. Pielea și blănurile trebuie protaje în saci din hârtie și aerisite o dată la 30 de zile.

Pantalonii se pun pe umerașe speciale

Pantalonii eleganți, care sunt călcați la dungă, nu se țin pe rafturi, nu se depozitează îndoiți pe umerașele pentru cămăși. Trebuie cumpărate umerașe speciale pentru pantaloni, pentru a-i păstra bine întinși și să rămână la dungă.

Alege umerașe potrivite pentru haine

Spre exemplu, hainele mai înguste nu se pun pe umerașe prea late. Umerașele vor lăsa urme neplăcute la umeri, materialul se întinde iar forma frumoasă a sacoului sau a cămășilor dispare. Trebuie căutate umerașe la fel de mari ca hainele, pentru a se evita defromarea lor

Tricotajele nu se țin pe umeraș

Multe dintre doamne cred că, dacă țin puloverele din lână sau din cașmir pe umeraș, acestea se vor menține mai bine și nu se șifonează. Nu este bine,  umerașele le strică forma, deformează umerii, iar materialul se lungește.

Puloverele trebuie împăturite cu o coală de hârtie la mijloc și depozitate pe rafturi, cu levănțică. De asemenea, nu se pun prea multe unele peste altele, pentru a se evita șifonarea lor.

Urmăriți Impact.ro și pe