Nu mai arunca apa în care ai fiert cartofii. Ce poți să faci cu ea, trucul e genial

Ana Anitoiu, Iulia Statie 12.01.2022, 10:01
Nu mai arunca apa în care ai fiert cartofii. Ce poți să faci cu ea, trucul e genial

Nu mai arunca apa în care ai fiert cartofii. Puține persoane știu ce pot să facă cu ea, în contextul în care aceasta este bogată în minerale precum potasiu, fier, magneziu și calciu. Un truc genial te poate ajuta să economisești bani, iar altele îți pot fi extrem de utile în bucătărie, la diferite rețete pe care ai putea să le pregătești adesea.

Truc genial cu apa în care ai fiert cartofii

Cartofii se numără printre cele mai iubite legume în România. Îi poți pregăti prăjiți, copți sau fierți în numeroase moduri, în combinație cu fel și fel de ingrediente, astfel încât să obții o garnitură sau un fel de mâncare de sine stătător.

Puține persoane se gândesc ca după fierberea cartofilor să păstreze și să folosească apa rămasă în loc să o arunce, deoarece nu știu ce beneficii poate avea și la ce ar putea să o folosească. Ea te poate ajuta să economisești bani pe care altfel i-ai da pe unele produse necesare în casă.

Nu mai arunca apa In care ai fiert cartofii
Apa in care au fiert cartofi poate fi folosita in diferite moduri

Mai exact, poți folosi apa în care ai fiert cartofii la udarea plantelor – fie că sunt în casă, fie că sunt în grădină. Datorită conținutului său de minerale, ea acționează ca îngrășământ natural. Astfel, ajută plantele să fie mai sănătoase, mai puternice și mai rezistente împotriva bolilor și a dăunătorilor.

Mai mult, în generațiile anterioare, apa de la cartofi era folosită de unii oameni pe post de balsam de păr. Deoarece conține minerale și amidon, această apă poate întări firul de păr, astfel încât să prevină ruperea. Prin urmare, dacă ești în căutarea unei alternative complet naturale în privința balsamului, iată cât de ușor poți să o obții!

Rețete la care poți folosi apa în care ai fiert cartofii

De asemenea, poți să folosești apa în care ai fiert cartofii în cazul în care vrei să faci paste de la zero acasă, pentru că în acest fel se va lega mai bine compoziția.

În plus, poți refolosi apa în care ai fiert cartofii în cazul în care gătești o supă, indiferent de ingredientele pe care vrei să le adaugi. Amidonul lăsat de aceste legume va face ca zeama să fie mai densă. Vezi și cum se fierb corect cartofii pentru piure!

Apa în care ai fiert cartofi îți mai poate fi de ajutor dacă vrei să pregătești sosuri roșii sau pe bază de brânză ce au nevoie de un compus ce să întărească ingredientele. De cele mai multe ori, bucătarii folosesc în acest scop apa de la paste.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...