Nu învăţăm nimic din greşeli. O maşină de poliţie a lovit un copil pe o trecere de pietoni din Bacău

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 17.02.2022, 18:01
Nu învăţăm nimic din greşeli. O maşină de poliţie a lovit un copil pe o trecere de pietoni din Bacău

Nu învăţăm nimic din greşeli. O maşină de poliţie a lovit un copil pe o trecere de pietoni din Bacău. Din fericire, victima din Bacău a fost rănită și transferată la spital, nu ca în accidentul asemănător petrecut în Capitală, unde mașina de poliție a spulberat două fetițe de pe trecerea de pietoni, una decedând pe loc.

O mașină de poliție din Bacău a spulberat un băiat de pe trecerea de pietoni. În ce stare este victima

Un copil a fost lovit de o maşină de Poliţie, joi, chiar pe trecerea de pietoni, în zona Gării din Bacău. Accidentul a avut loc chiar în faţa gării în momentul în care un copil s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni.

În timp ce traversa strada, copilul a fost lovit de o autospecială ce aparţine Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău. Momentele de după accident au fost surprinse cu telefoanele mobile de martorii aflaţi în zonă, după care imaginile au fost postate pe reţelele sociale.

Tanarul de 16 ani a fost lovit de masina de politie pe trecerea de pietoni
Tanarul de 16 ani a fost lovit de masina de politie pe trecerea de pietoni

Polițistul vinovat de producerea accidentului, testat de colegi

Colegii poliţistului aflat la volanul autospecialei implicate în accident l-au testat cu aparatul etilotest şi îl vor audia, în cauză urmând a fi deschis un dosar de cercetare penală.

Victima lovită de maşina de Poliţie a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău pentru mai multe investigaţii.

Comunicatul IPJ Bacău

 „La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 14.20, o autospecială de poliție condusă de un bărbat, de 41 de ani, în timp ce se deplasa pe direcția de mers, strada Constantin Ene către strada Mioriței, ajungând la trecerea pentru pietoni semnalizată cu indicator și marcaj rutier, a acroșat un pieton, de 16 ani, din comuna Racova, care s-a angajat în traversarea străzii în fugă.

Din impact, a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale. Atât pietonul, cât și conducătorul auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, se arată într-o informare a IPJ Bacău.

Accident similar în București, unde o fetiță de 11 ani a decedat

Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiei, spune că o astfel de situaţie se poate întâmpla oricui.

„La trecerea de pietoni trebuie să fii extrem de atent, aşa cum zice şi legea, să reduci viteza până la evitarea oricărui pericol”, a spus Surugiu, joi seară, în direct la Antena 3.

Accidentul din Bacău vine după cumplitul accident care s-a petrecut în Bucureşti, atunci când Raisa, o fetiţă de doar 11 ani, a fost spulberată de o maşină de Poliţie, tot pe trecerea de pietoni. Din nefericire, fetița a murit pe loc.

Urmăriți Impact.ro și pe