Noua Dacia Jogger poate fi comandată în România. Iată lista de prețuri

Bogdan Bârliga 30.11.2021, 12:17
Noua Dacia Jogger poate fi comandată în România. Iată lista de prețuri

Noua Dacia Jogger va fi disponibilă pentru comenzi începând cu data de 1 decembrie a acestui an. Modelul poate fi comandat cu cinci sau șapte locuri și au fost eliminate motorizările diesel.

Jogger va fi primul model din oferta Dacia dotat cu un sistem de propulsie hybrid, dar acesta va fi oferit în anul 2023

Ce trebuie să știm despre noua Dacia Jogger

Jogger este construit pe platforma CMF-B și permite configurarea cu cinci sau șapte locuri. Noul model are o lungime de 4.55 metri, o lățime de 1.8 metri și 1.6 metri înălțimii. Ampatamentul măsoară 2.9 metri, iar garda la sol este de 20 de centimetri.

Versiunea cu cinci locuri oferă o capacitate de încărcare de 708 litri, iar lungimea portbagajului este de 1.150 milimetri. În varianta cu 7 locuri (al treilea rând are doar două scaune individuale), capacitatea portbagajului este de 565 de litri (160 de litri cu toate cele 7 scaune).

Noua Dacia Jogger poate fi comandată în România. Iată lista de prețuri

La interior noul model de la Mioveni a fost dotat cu sistemul multimedia Media Control cu suport de telefon. Acesta este compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay. Sistemul de navigație Media Nav poate rula pe un display central de opt inch.

Noua Dacia Jogger poate fi comandată în România. Iată lista de prețuri

Opțional se pot alege scaune încălzite, senzori de parcare față/spate, cameră video pentru mersul cu spatele, climatizare automată pe o singură zonă și frână de parcare electronică.

Dacia Jogger poate fi comandată cu motorul 1.0 litri TCe, cu trei cilindri, care dezvoltă 110 CP și 200 Nm sau cu propulsorul de 1.0 litri ECO-G cu 100 CP, această unitate putând fi alimentată și cu GPL.

Din anul 2023 va fi introdus sistemul hybrid 1.8 E-Tech (HR18) cu un motor de 1,8 litri asociat cu două unități electrice.

Cât costă noua Dacia Jogger în România

Vom putea alege pentru Dacia Jogger dintre configurările cu cinci sau șapte locuri și pentru început vor fi disponibile echipările Essential şi Comfort.

Cel mai ieftin model va fi cel cu echiparea Essential și motorul de 1,0 litri ECO-G: prețul pentru varianta cu cinci locuri începe în România de la 13.990 de euro.

Dacia Jogger Comfort cu motorizarea de 1,0 litri TCe și configurarea cu șapte locuri are un preț de pornire la noi de la 16.950 de euro.

Pentru lansarea din România producătorul de la Mioveni va oferi și o serie limitată denumită Extreme. Pentru varianta Jogger cu șapte locuri și motorul de 110 CP cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte prețul începe de la 18.000 de euro.

Conform informațiilor Dacia livrările pentru Jogger sunt programate să înceapă din luna martie a anului următor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...